Lied van der Lubbe

Een markant persoon in Schagen is heengegaan. Lied van der Lubbe stierf op maandag 13 juli 2020. Van der Lubbe was van 1991 tot 2006 raadslid in de gemeente Schagen. Daarna nam zij nog frequent deel aan raadscommissies. Toen ik het raad zat (ook een periode samen met Ruud Bakker) ontmoette ik haar vaak. Ze was geen vrouw om mee te spotten: krachtig en standvastig met een gulle lach. Naast haar politieke loopbaan was zij actief in tal van Schager organisaties en nam deel aan een leeskring in Schagen waar zij zich thuis voelde. Helaas zijn haar ogen de laatste jaren achteruit gegaan wat een beperking werd.

Lied zat in het oprichtingsbestuur voor het Hospice wat zij samen met anderen van de grond gekregen, een van de hoogtepunten van haar. Zij heeft vele jaren meegewerkt in het Comité ’40-’45, met bijzondere interesse voor de viering van 4 mei en in de werkgroep Missie- en Ontwikkeling van de Christoforuskerk. Zij was Directeur van de Skavel, een school voor LHNO en LEAO.

Wordt automatisch verwijderd op Monday October 19th, 2020

Geef een reactie