Covid 19 perikelen

Beste leden van Algemene Bond van Ouderen Schagen,

 

Ook in de gemeente Schagen stijgt het aantal besmette mensen met het coronavirus. De teller stond op 10 oktober op 207 besmettingen. Een week later op 308. Een stijging van maar liefst 101. Er zijn geen gelukkig ziekenhuisopnames gemeld tot nu toe. Ook zijn er geen overlijdens aan het virus te betreuren. Wie zich wil laten testen moet de GGD bellen voor een afspraak: 088-01 00 562 (08.00-20.00 uur/7 dagen per week).

 

Testlocaties

De teststraten zijn voor mensen zonder auto niet bereikbaar. Meerijden met de buurman is niet toegestaan. Wie getest wil worden komt alleen naar de teststraat. Graag Gedaan meldt desgevraagd dat ze geen ritten doet naar testlocaties.

 

Bereikbaarheid

De testlocaties zijn tamelijk ver weg vanuit Schagen (Alkmaar, Den Helder, Hoorn). Het SBOS-bestuur heeft over deze kwestie een brief geschreven aan GGD Hollands Noorden. In de brief verzoekt het bestuur aan de GGD om een (mobiele) testlocatie te openen in Schagen.

 

Gedeeltelijke lockdown

Er zijn nieuwe maatregelen van kracht: Ik noem de belangrijkste: thuis ontvangt u maximaal 3 personen per dag. In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30. Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens. Een huishouden heeft geen maximaal aantal personen. Verder: Reis zo min mogelijk

Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

 

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday January 19th, 2021

Geef een reactie