Betaalpijn

Pinbetalingen leveren minder pijn op dan betalingen met contant geld. Hoezo? Pinbetalingen worden steeds interessanter sinds het geldbedrag is verhoogd van 25 euro naar 50 euro per betaling. Je kunt dus in één keer een bedrag van 50 euro afrekenen zonder je pincode te gebruiken. Winkeliers willen liever dat u pint omdat ze bang zijn voor besmette bankbiljetten. Onzin, zeggen deskundigen, de kans op besmetting is vele malen hoger als een klant met blote handen het winkelwagentje vasthoudt. Laten de winkeliers zich maar bezorgd maken over het ontsmetten van winkelwagens en pinautomaten!

 

De vraag is heeft contant geld nog toekomst? Alsjeblieft wel. Veel mensen betalen liever met contant geld dan via de pinautomaat. Waarom? Omdat, zo zeggen deskundigen ‘je als het ware meer de betaalpijn voelt.’  Mensen die schulden hebben gemaakt en uit de problemen zijn gekomen, betalen ook het liefst contant. Zo houd je overzicht op je geld. Gelukkig heeft de Nederlandsche Bank gezegd dat cash geld zal blijven. Wie contant geld wil blijven betalen, moet dit gewoon kunnen doen.

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday January 19th, 2021

Geef een reactie