NIEUWS VAN ABOS

Heeft u het weten te waarderen de enveloppe met inhoud die bij u tegelijk met het Maandbericht op de mat is gevallen? Ik hoop van wel. We leven in een rare tijd, uitjes organiseren voor de leden is vanwege het corona-virus niet mogelijk, om dezelfde reden is bijvoorbeeld de klassieke muziekmiddag afgelast. Alles staat op een laag pitje op dit moment. Het wachten is op de vaccinatie. Wie weet dat we in het voorjaar wat meer lucht krijgen. Optimisme bij het bestuur dat heeft besloten om naast de Muziekmiddag ook een Filmmiddag te houden. De opzet is om te beginnen in februari als proef. Slaat het aan dan volgen er meer.

Mantelzorgcompliment

Gemeente Schagen waardeert haar mantelzorgers. Wie staat ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum ontvangt een VVV cadeaukaart t.w.v. € 50,-. Dit jaar komt de VVV cadeaukaart alleen digitaal uit. Vanwege corona is het niet mogelijk om de VVV cadeaukaarten uit te delen. Per post versturen brengt een te groot risico met zich mee, zegt het Mantelzorgcentrum.

 

Dinsdag 1 december ontvangt u vanuit het Mantelzorgcentrum (communicatie@mantelzorgcentrum.nl) een mail. In die mail staan de codes om de VVV cadeaukaart te besteden. Nu u weet dat de mail op dinsdag 1 december komt, kunt u die mail dus met een gerust hart openen. De link die in die mail staat, daar kunt u zonder problemen op klikken.

 

In de mail met de codes staat ook een uitleg met handleiding waarin we stap voor stap uitgeleggen hoe u de VVV cadeaukaart kunt gebruiken. Komt u er niet uit? Vraag iemand in uw omgeving om u te helpen. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Neem dan contact op met het Mantelzorgcentrum. Het telefonisch spreekuur is bereikbaar op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 06 – 83 48 21 60.

 

Klassieke Muziekluistermiddag

Bericht van Ad Hasselton.

Noteer al vast in uw agenda!! De klassieke Muziekluistermiddag is op maandag 21 december. Als deze middag wèl doorgaat, beste mensen, is dit alweer de laatste van dit bewogen jaar 2020. Te elfder ure kon onze middag van 16 november helaas niet doorgaan. We hebben getracht zoveel mogelijk bezoekers, die we telefonisch konden bereiken, daarvan tijdig op de hoogte te stellen. ” src=”cid:image002.jpg@01D6C7DC.7D0B1860″ alt=”” align=”left” hspace=”12″ v:shapes=”Afbeelding_x0020_1″ class=”Apple-web-attachment Singleton” style=”opacity: 1;”>Op deze laatste maandag willen we voor een belangrijk deel de Cd’s van een drietal trouwe bezoekers laten horen in een verrassende, herkenbare muziekcombinatie. Bovendien nemen we aan, dat u het zult waarderen om, i.v.m. de kerstweek, naar bekende Kerstmelodieën te luisteren. Laten we duimen dat deze middag, die om 13.45 uur wél doorgaat. Ten overvloede wellicht, voor het geval dat u twijfelt of het doorgaat of niet, kunt u mij bellen 0224-227412. Graag tot ziens.! Ad Hasselton.

 

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen stijgt, maar minder hard. Op 21 november stond de teller op 968 en op 28 november op 1075. Een toename met 107 geïnfecteerden. Een week eerder 127. Er is een ziekenhuisopnamen geweest in deze periode. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen geweest.(Bron: gemeente Schagen.)

 

Criminaliteit

Cybercriminelen proberen steeds vaker uit naam van de Belastingdienst Nederlanders geld af te troggelen via phishingmails, appjes en sms’jes. Het aantal fraudemeldingen stijgt sinds corona spectaculair, constateert het Security Operations Center (SOC) van de Belastingdienst in Apeldoorn. Dit jaar kreeg de fiscus al 150.000 meldingen binnen over frauduleuze phishingmails en apps. ,,Dat is ruim vier keer zoveel als de 35.000 in 2019 en het is pas november”, vertelt Jan Polkerman, chief technology officer van de Belastingdienst. In 2017 kreeg de Belastingdienst nog slechts 7700 fraudemeldingen. De Belastingdienst stuurt nooit mails en apps.

 

E-Health

Gezondheidszorg via het beeldscherm. Goede zaak? Voordelen zijn er: je hoeft niet altijd naar ziekenhuis om een dokter te spreken. De uitslag vertelt hij via beeldbellen. Dat scheelt je een ritje. Er kan meer. Er is apparatuur op de markt dat je bloeddruk en je suiker kan meten. En je plas en ontlasting analyseren. De gegevens gaan zo naar je specialist. Het nieuwe ziekenhuis in Alkmaar wordt toch weer een stukje kleiner, zo is onlangs beslist. De parkeergarage ook. Er komen minder patiënten. Niets aan de hand? Ja wel, mensen komen zo steeds minder hun huis uit. Eenzaamheid ligt op de loer. Vitaal contact met je dokter is toch anders dan dat je bij hem zit.

 

Tamar Sharon, universitair hoofddocent aan de Universiteit Nijmegen hield deze maand de Els Borst-0lezing. Ze zei: “We moeten ook op onze hoede zijn voor de manier waarop deze technologieën het gevoel van autonomie en zelfbeschikking van mensen beïnvloeden, hoe ze de rechtvaardigheid in de samenleving kunnen ondermijnen en de bestaande sociale ongelijkheden kunnen vergroten.”  Ze doelt op mensen die niet digitaal vaardig zijn: analfabeten, laaggeletterden, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met dementie enz. Het gaat om miljoenen mensen die dan niet de goede zorg krijgen.

 

Pensioenakkoord

Een ruime Kamermeerderheid steunt het kabinetsbesluit om de regels voor pensioenfondsen te versoepelen en accepteert dat een klein aantal fondsen mogelijk alsnog zal moeten korten. Koolmees wil de versoepelingsregels van het pensioenakkoord naar voren halen waardoor er minder gekort hoeft te worden op de pensioenen begin volgend jaar. Tweetal ouderenorganisaties (KBO-Brabant en Stichting Pensioenbehoud), hebben de staat aansprakelijk gesteld over de huidige regelgeving in relatie tot de Europese richtlijnen op pensioengebied. Vrijdag 27 november heeft een besloten zitting in de bodemprocedure plaatsgevonden. De uitspraak wordt 12 december verwacht (Lees ook de bijlage van de Koepel Gepensioneerden).

 

Gratis hulpnummer voor mensen met geldzorgen

Mensen met geldzorgen kunnen voortaan telefoonnummer 0800-8115 bellen voor hulp. Het nummer is gratis en maakt deel uit van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Het Nibud is erg blij met dit initiatief.

 

Koffiepunten

Onze ledenadministrateur Leo Wilms is vaste klant bij zorgboerderij Morrebok in het rustige Moerbeek. Hij vermaakt zich prima daar. Eigenlijk kan hij er zijn geluk niet op. Hij doet een oproep: ‘spaar koffiepunten van Douwe Egberts en breng ze bij mij.’ Koffiepunten zijn waardepunten. De zorgboerderij kan ze goed gebruiken. Leo woont aan Dorpen 57, 1741 ED. Schagen. Tel. 0224-751111. Misschien wilt hij ze wel bij u ophalen met zijn scootmobiel.

 

Rollatorwandelen

Elke woensdag op pad met mensen die afhankelijk zijn van een rollator of ander hulpmiddel om te lopen. Veel mensen die aangewezen zijn op een hulpmiddel om te lopen, hebben de neiging om minder de deur uit te gaan.

Om iedereen de kans te geven om mee te kunnen wandelen, zorgt Sportservice ervoor dat zowel het tempo als de afstand aangepast wordt. De wandeling duurt ongeveer 3 kwartier. Wanneer: elke woensdag om 9.30 uur Waar: vanaf de parkeerplaats bij Magnushof in Schagen Kosten: geen. Aanmelden hoeft niet. Meer weten? Neem contact op met Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl of 0224 – 214 774.

Wordt automatisch verwijderd op Monday March 1st, 2021

Geef een reactie