NIEUWS VAN ABOS

Koffie en een gezellig praatje op eerste kerstdag

U hoeft op eerste kerstdag niet de deur uit om anderen te treffen op.

U kunt 100% Corona veilig een kopje koffie drinken en een goed gesprek hebben met anderen. Hoe dan? Humanitas biedt een unieke belservice, waar ouderen elkaar treffen in een groepsgesprek aan de telefoon. Het kan fijn zijn om samen met anderen even stil te staan bij kerst en te praten over wat het leven biedt op deze bijzondere dagen. Op eerste kerstdag zit om half 11 een gesprekleider klaar aan de telefoon om samen met een groepje leeftijdsgenoten in gesprek te gaan over het thema familie. U bent van harte welkom om mee te doen aan dit gezellige gesprek. Iedereen kan meedoen, met een mobiele telefoon of met een telefoon aan een draad. Opgeven voor het kerstgesprek kan via i.ruijter@humanitas.nl of door te bellen naar 06-10 70 58 24.

 

Besmettingen 

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen stijgt, maar minder hard. Op 28 november stond de teller op 1075 en op 4 december op 1177. Een toename met 102 geïnfecteerden. Een week eerder 107. Er is geen ziekenhuisopnamen geweest in deze periode. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen geweest.(Bron: gemeente Schagen.)

  • Corona tijdens de feestdagen
  • Dit jaar moeten we de feestdagen op een hele andere manier spenderen, en dat vergt een aantal aanpassingen. De GGD heeft daarom een checklist gelanceerd om de feestdagen thuis zo coronaproof mogelijk te laten verlopen. De basisregels zijn natuurlijk al bekend: vier de feestdagen met het eigen huishouden of in een klein gezelschap (nu is dat drie gasten, na 8 december kan het anders zijn), houd afstand als je niet tot hetzelfde huishouden behoort, was je handen regelmatig en hoest en nies in je elleboog. Maar ook: doe je boodschappen en andere inkopen op tijd om drukte te vermijden Doe je inkopen in de ochtend en doordeweeks Bestel je boodschappen online. Draag een mondkapje in openbare ruimtes, zoals winkels en supermarkten. Was je handen voor het eten. Serveer snacks op persoonlijke schaaltjes. Proost buiten met elkaar – natuurlijk op afstand – op het nieuwe jaar.

Klassieke Muziekluistermiddag

Bericht van Ad Hasselton.

De klassieke Muziekluistermiddag is op maandag 21 december. Als deze middag wèl doorgaat, beste mensen, is dit alweer de laatste van dit bewogen jaar 2020. Op deze laatste maandag willen we voor een belangrijk deel de Cd’s van een drietal trouwe bezoekers laten horen in een verrassende, herkenbare muziekcombinatie. Bovendien nemen we aan, dat u het zult waarderen om, i.v.m. de kerstweek, naar bekende Kerstmelodieën te luisteren. Laten we duimen dat deze middag, die om 13.45 uur wél doorgaat. Ten overvloede wellicht, voor het geval dat u twijfelt of het doorgaat of niet, kunt u mij bellen 0224-227412. Graag tot ziens.! Ad Hasselton.

 

 

SeniorWeb

Senioweb helpt ouderen met de overstap naar de digitale wereld. Ontdek hoe makkelijk het is om gebruik te maken van een laptop of een tablet. SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden. Al meer dan 24 jaar maakt SeniorWeb senioren wegwijs in de snel veranderende digitale wereld (lees de bijlage van de Koepel Gepensioneerden).

 

Derde Helft

Lekker bewegen, een kop koffie drinken, een goed gesprek voeren. Dat is waar de Derde Helft in het kort om draait. Een sociale plek voor 55-plussers uit Schagen. Op sportpark Groenoord hebben verschillende sportverenigingen uit Schagen dit initiatief opgepakt.

De activiteiten binnen De Derde Helft worden georganiseerd door de 55-plussers zelf die zich verenigingen in een ouderencommissie. Samen met Wonen Plus Welzijn en gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo zorgen wij voor de ondersteuning. Belangstellenden kunnen zich melden bij Nanda Timmerman via 0224 – 214 774 of ntimmerman@teamsportservice.nl.

 

Ik wens iedereen een mooie week en we spreken elkaar weer volgende week zondag,

Wordt automatisch verwijderd op Monday March 15th, 2021

Geef een reactie