Team Sportservice wil meer ouderen in beweging met OldStars-programma

NOORDKOP – Het sportloket van de gemeente heeft de ambitie om meer OldStars-aanbod in de regio aan te bieden.

Doel van het programma is dat het verenigingsleven een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. OldStars zet sport in als middel om ouderen te laten bewegen, samen te laten komen en van betekenis te zijn binnen de club.

Timmerman: “Met OldStars biedt het Ouderenfonds aangepaste spelvormen op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar in eerste instantie is het bedoeld voor 55-plussers. Het is heel laagdrempelig. Sport is niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn.”

Start met een keer per week
Een ouderencommissie zorgt voor de organisatie en een trainer begeleidt de deelnemers. “Het aanbod is gedurende het hele jaar overdag en doordeweeks. Wij adviseren om te starten met een keer per week, in de ochtend. Mocht de behoefte groter zijn, dan kun je dit als club uitbreiden.”

Twee vliegen in een klap
Het Ouderenfonds en Team Sportservice bieden ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van OldStars Sport bij een vereniging. “De vereniging slaat twee vliegen in een klap: ze draagt bij aan het doel om meer 55-plussers aan het sporten te krijgen. En nieuwe leden betekenen ook extra vrijwilligers, kantine-inkomsten en een betere benutting van de accommodatie.”

Meerdere varianten
Er zijn allerlei varianten binnen OldStars Sport mogelijk: walking football,  walking handball, walking basketball,  walking rugby, walking hockey, walking korfball, tafeltennis, tennis, running, volleyball, waterpolo en cycling.

Interesse of vragen?
Wie meer wil weten over OldStars Sport, kan contact opnemen met Nanda Timmerman (ntimmerman@teamsportservice.nl) of het projectteam van OldStars Sport via info@oldstars.nl.

Noot voor de redactie:
Meer weten of een interview afnemen? Neem contact op met Nanda Timmerman via ntimmeman@teamsportservice.nl of bel 0224-214774.

Wordt automatisch verwijderd op Friday April 16th, 2021

Geef een reactie