NIEUWS VAN ABOS, 24 januari 2021

De avondklok is het laatste instrument in de gereedschapskist van onze regering. Dat geeft een angstig gevoel. Tegelijkertijd zien we het aantal besmettingen over een week dalen. Het GGD-onderzoek in de gemeente Lansingerland laat zien dat het Britse variant zich niet snel verspreidt. Intussen mogen we na negen uur ‘s avonds niet de straat op, tenzij u een hond heeft. Dan bent u een bofkont. We moeten er het beste van maken en laten we hopen dat de omstandigheden beter worden in de loop van februari. Eén ding is zeker: de dagen lengen alweer en de zon wordt langzamerhand krachtiger. En in de tuin zien we tekenen van de naderende lente. Kop op dus.

 

Maandbericht

Het maandbericht februari is gereed voor verspreiding. Maar u kunt hem al lezen. Zie de bijlage bij deze mail.

Op maandag 15 februari staat de muziekluistermiddag gepland en op woensdag 17 februari de Filmmiddag. Beide onder voorbehoud vanwege de corona-maatregelen. De huidige lockdown periode duurt tot 9 februari. Het kabinet komt met nieuwe berichten over de periode hierna. Het is de vraag of beide evenementen doorgaan. Kijk tijdig voor bijzonderheden naar de website van SBOS (sbos-schagen.nl).

 

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen stijgt nog steeds. Op 15 januari stond de teller op 2.205 op 22 januari 2.310.

Een toename met 105 geïnfecteerden. Ten opzichte van de week hiervoor een afname van 50. Sinds 15 januari is het aantal ziekenhuisopnamen gelijk gebleven (33). Het aantal overlijdens bedraagt nu 27. Dit is 1 meer.  (Bron: gemeente Schagen.)

 

Verlopen rijbewijzen blijven langer geldig

Rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, blijven tot 1 maart geldig. De nieuwe coulanceregeling van het ministerie van Infrastructuur geldt ook voor beroepschauffeurs en EU-burgers die in Nederland verblijven. De regeling geldt vooralsnog alleen voor de Nederlandse wegen. Aan een Europese afspraak wordt nog gewerkt. Ook de uitslagen van theorie-examens blijven langer geldig, tot zeker 1 oktober 2021.

 

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur. Er zijn uitzonderingen op de regel:

Bij een calamiteit.

·         Als uzelf, een hulpbehoevend persoon of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft.

·         Als u van uw werkgever voor werk naar buiten moet.

·         Als u naar het buitenland of het Caribisch deel van Nederland reist of terugkeert naar Nederland.

·         Als u een aangelijnde hond uitlaat, dit doet u in uw eentje.

·         Als u onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen.

·         Als u onderweg bent in verband met een oproep van een rechter, officier van justitie of bezwaar- en beroepschriftencommissie en dit kunt aantonen.

·         Als u onderweg bent in verband met een examen of tentamen dat u moet afleggen voor uw opleiding op het MBO, HBO of WO en u kunt dit aantonen.

Formulieren

Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en je een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen.

 

Nieuwsbrief GGD

Volgende week ontvangen 90-plussers via hun huisarts een uitnodiging voor vaccinatie. De huisartsen maken een selectie welke van hun patiënten mobiel genoeg zijn om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken en welke niet. De groep 90 plussers bestaat uit 90.000 mensen. Naar verwachting wordt de helft hiervan door de GGD gevaccineerd. Uitnodiging via RIVM Ook de mensen tussen de 85 en 90 jaar krijgen volgende week een uitnodiging. Die wordt verstuurd door het RIVM. Deze groep bestaat uit 220.000 mensen. Het uitnodigen van deze groep gebeurt gefaseerd. De verwachting is namelijk dat er meer tijd nodig is in het callcenter om een afspraak te maken met deze doelgroep. Ook voor het vaccineren wordt ruimer tijd gepland omdat het waarschijnlijk per vaccinatie meer tijd kost. De tweede prik is door minister de Jonge uitgesteld van drie naar zes weken.

 

 

 

 

 

Scanned by McAfee and confirmed virus-free.

<ABOS Maandbericht februari 2021.doc>

Wordt automatisch verwijderd op Saturday April 24th, 2021

Geef een reactie