NIEUWS VAN ABOS

24 JANUARI – 31 JANUARI 2021

 

Gelukkig zijn de relletjes in Schagen ons bespaard gebleven (met uitzondering van het incident bij het NS-station). Maar onrust blijft. Zo zijn er veel vragen over de vaccinatiestrategie van het kabinet onder leiding van minister Hugo de Jonge. Waarom gaat het vaccineren nog steeds traag? Komen alle toegezegde vaccins wel op tijd zodat ouderen snel kunnen worden ingeënt? De GGD zoekt naar priklocaties in de Noordkop. Komt er nu eindelijk een GGD-locatie in Schagen? We blijven hopen.

 

Vermogensbelasting

De Nederlandse Bank adviseert de regering de eigen woning over te hevelen naar Box 3 van uw aangifteformulier. Dit betekent dat de woningeigenaar over de waarde van de woning (minus de hypotheekaftrek) vermogensbelasting gaat betalen. Het voorstel is bedoeld om het gat tussen huren en bezit (huren is duurder) te verkleinen. Protest alom. Lees de furieuze bijlage van de Koepel Gepensioneerden.

 

Oplichting

De nep-medewerkers proberen de ouderen te verleiden om te betalen om het coronavaccin niet alleen veel eerder te krijgen dan gepland, maar ook nog eens thuis. Het geld moet van te voren met een tikkie worden overgemaakt. De GGD benadrukt dat de aangeboden diensten oplichting zijn. De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren, de uitnodiging voor de prik komt via het RIVM en de huisarts. Mobiele ouderen kunnen zelf bellen om een afspraak te maken. Daarnaast gebeurt het vaccineren niet thuis, maar op centrale locaties en kost het vaccin bovenal geen geld.

 

Mogelijke afgelastingen

Op maandag 15 februari staat de muziekluistermiddag gepland en op woensdag 17 februari de Filmmiddag. Beide onder voorbehoud vanwege de corona-maatregelen. De huidige lockdown periode duurt tot 9 februari. Het kabinet komt met nieuwe berichten over de periode hierna. Het is de vraag of beide evenementen doorgaan. Kijk tijdig voor bijzonderheden naar de website van SBOS (sbos-schagen.nl).

 

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen stijgt nog steeds. Op 22 januari stond de teller op 2.310 op 29 januari op 2.431.

Een toename met 121 geïnfecteerden. Ten opzichte van de week hiervoor een toename van 16. Sinds 22 januari is het aantal ziekenhuisopnamen gelijk gebleven (33). Het aantal overlijdens bedraagt nu 27. (Bron: gemeente Schagen.)

 

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur. Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en je een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Lees de bijlage.

 

Toeslagen

Het gaat de laatste dagen (en niet ten onrechte) over de kinderopvangtoeslag. Naast deze toeslag zijn er ook toeslagen voor de huur en de zorg. Problemen ontstaan als uw inkomen omhoog is gegaan (door wat voor reden dan ook) en u wijzigt niet de gegevens bij de belastingdienst, waardoor u later toeslag moet terugbetalen. De Geldvraag van deze week gaat over dit onderwerp. “Waarom laat de belastingdienst niet weten dat ik geen recht meer heb op een toeslag?” Goeie vraag. Lees de bijlage.

 

Tablets

Bij Wonen plus Welzijn kunt u een tablet in bruikleen krijgen. Gebruik is kosteloos en vrijblijvend. Op de tablet staat het programma Skype waarmee u kunt beeldbellen met familie en kennissen. Met deze tablet kunt u ook deelnemen aan ons online activiteitenprogramma.

 

Beu

Senioren zijn het beu om gedwongen allerlei zaken via internet te doen. Bijna alle ouderen (98%) vinden dat bedrijven en overheden alternatieven moeten bieden voor mensen die online niet alles willen regelen. Ook ziet de meerderheid met lede ogen aan dat de coronapandemie door instellingen en organisaties wordt gebruikt om communicatie alleen nog maar via de elektronische snelweg te doen. Dat blijkt uit een groot onderzoek van KBO-PCOB, met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van ons land (bron: Telegraaf)

 

Nieuws van onze GGD

Er komt een grote vaccinatielocatie in Middenmeer. Naar het voorbeeld van Alkmaar wordt op bedrijventerrein Agriport in Middenmeer een tentencomplex gebouwd. Naar verwachting begint de bouw van deze vaccinatieaccommodatie al volgende week. Op het Agriport-terrein wordt een onderkomen gebouwd dat plaats biedt aan twaalf vaccinatieruimten. Als de locatie Middenmeer op volle toeren draait, kunnen er zeker tweeduizend vaccinaties per dag worden verstrekt. Als onvoorziene omstandigheden geen roet in het eten gooien, is de locatie Middenmeer in de tweede helft van februari operationeel. Of dan gelijk kan worden gestart met inenting van bepaalde doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins. Een zoektocht in de Kop van Noord-Holland naar geschikte locaties is gaande. Binnenkort wordt duidelijk waar deze worden gerealiseerd.

Wordt automatisch verwijderd op Saturday May 1st, 2021

Geef een reactie