NIEUWS VAN ABOS week 7

Afgelastingen    

De Muziekluistermiddag op 15 februari gaat niet door. De filmmiddag op 17 februari deelt hetzelfde lot. Ook deze is afgelast. Reden is dat de lockdown nog steeds van kracht is. De organisatoren hopen op betere tijden. Volg de berichten in het Maandbericht en houdt de mails van mijn hand in de gaten. Wie weet lukt het in april.

 

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen stijgt nog steeds. Op 5 februari stond de teller op 2.508 en op 12 februari op 2.586

Een toename met 78 geïnfecteerden. Ten opzichte van de week hiervoor een toename van 1.  Sinds 5 februari is het aantal ziekenhuisopnamen toegenomen van 33 naar 35. Het aantal overlijdens is gestegen van 33 naar 38. Een toename van 5 (Bron: gemeente Schagen.)

 

Nieuws van de GGD

De GGD NHN heeft het bestuur van SBOS schriftelijk meegedeeld dat er in de gemeente Schagen geen testlocatie komt. De GGD vindt dat in de buurt van Schagen er voldoende testlocaties aanwezig zijn. Er zijn testlocaties in Den Helder, Heerhugowaard, Opmeer, Alkmaar, Hoorn en Bovenkarspel. Binnenkort ook in Middenmeer. Wie uitgenodigd is voor een inenting en zelf geen vervoer heeft, kan bellen met Graag Gedaan (WPW) via het telefoonnummer (0224) 296 366. Of met Taxi Noordwest via (06) 5391 1499. De reiskosten worden vergoed door de gemeente. Het is niet mogelijk om het vaccin via de eigen huisarts te halen. Dit heeft te maken met de koeling en logistiek. Over de nabije toekomst met andere vaccins is nog niets te zeggen. Het digitale netwerk van de GGD is zo lek als een mandje, leert het nieuws ons. Mijn advies: maak uitsluitend afspraken per telefoon.

 

Bank

Het ABN Amro-kantoor aan de Nieuwstraat in Schagen sluit per 9 april haar deuren. Als reden geeft de bank op dat steeds meer klanten hun bankzaken regelen via de ABN Amro app, Internet Bankieren en Beeldbankieren. Als kantoorbezoek toch gewenst is, kunnen klanten terecht bij het kantoor in het centrum van Alkmaar aan de Bagijnenstraat 2. De dichtstbijzijnde kantoren en geldautomaten zijn te vinden op de website van ABN Amro. Klanten van de bank kunnen geld opnemen en geld storten bij  geldautomaten van Geldmaat. De financiële zorgcoach van ABN Amro in Schagen en omgeving is te bereiken via het algemene telefoonnummer van ABN Amro: 0900-0024. Het verdwijnen van banken in Schagen is erg zorgelijk te noemen. Dorpen zagen banken verdwijnen, nu zijn blijkbaar de kleine steden aan de beurt.

 

Mist u ook het onderling contact?
Het even bijpraten met de buurvrouw of buurman van verderop?  Sluit dan aan bij ActiefOnline van Wonen Plus Welzijn. Deze digitale ontmoeting staat in het teken van contact, activiteiten en leuke & interessante gesprekken. ActiefOnline is voor iedereen die graag anderen ontmoet. Elke woensdag zien we elkaar ’online’ van 09:30 tot 11:00 uur.  U hebt een laptop of tablet nodig en het programma Skype. Wilt u zich aanmelden? Leuk! Dit kan via Wonen Plus Welzijn, telefonisch via 0224-273140 of per mail naar info@wonenpluswelzijn.nl
Als u zich aanmeldt, ontvangt u op de woensdag zelf via de mail een uitnodiging om deel te nemen. Heeft u geen beschikking over een laptop of tablet en/of geen beschikking over Skype en heeft u wel interesse? Neemt u dan ook contact met ons op. Wel doen hoor!

 

Levenslooptegoed 

Geen goed nieuws over levenslooptegoeden. Sinds 2013 is de opname van levenslooptegoed bestedingsvrij. Maar het overgangsrecht voor de levensloopregeling vervalt inmiddels per 1 november 2021. Kort en bondig betekent dit dat een nog resterend levenslooptegoed eind oktober 2021 vrijvalt. Dat tegoed is op dat moment belast. Dit kan voor belastingplichtigen nadelig uitpakken en kan leiden tot een hoger belastingtarief. Voor sommigen leidt het zelfs tot het vervallen van toeslagen. Een goed alternatief is het direct omzetten in een lijfrente. Ook daarmee is de directe heffing van de baan en kan het tegoed aangewend worden voor een oudedagsvoorziening. Voor de onwetenden onder ons: de levensloopregeling is een spaarregeling waarmee werknemers via hun werkgever fiscaal vriendelijk konden sparen.

Wordt automatisch verwijderd op Saturday May 15th, 2021

Geef een reactie