NIEUWS ABOS 22 februari – 29 februari 2021

Verkiezingen

De eerste stembrieven zijn verstuurd naar 70-plussers voor de Tweede Kamerverkiezingen deze maand. Briefstemmen kan via de post worden opgestuurd of afgegeven op een afgiftepunt. Er zijn twee afgiftepunten: het gemeentehuis en de brandweerkazerne in Warmenhuizen. Het is belangrijk dat deze mensen de stempas in de retourenveloppe doen. Zo niet, dan is de stem ongeldig. In verband met corona zijn er (behalve 17 maart) twee extra stemdagen: 15 en 16 maart. Op 15 en 16 maart zijn er 4 stembureaus geopend verspreid over de hele gemeente. Op woensdag 17 maart zijn er in totaal 28 stembureaus open. Dit zijn er 5 meer dan gebruikelijk. De adressen staan op de informatie die de gemeente verstuurt aan alle adressen in de gemeente. Om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen stembureaus op scholen of in verzorgingshuizen. Wel zijn er 2 speciale stemcontainers. Deze stemcontainers zijn ingericht als een stembureau. Elk stembureau heeft een gastvrouw/heer om te zorgen dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

 

50-plus

Heeft u het interview gezien bij Nieuwsuur vrijdagavond? In de uitzending werd de lijsttrekker van 50Plus Liane den Haan in de tang genomen door de interviewer van dienst Jeroen Wollaars. Zo blijkt dat ze compromissen wil sluiten over het bereikte pensioenakkoord, terwijl in het verkiezingsprogramma van haar partij dit akkoord wordt afgewezen. Ook blijk het weer flink te rommelen binnen 50Plus.  Uit een rondgang van Nieuwsuur blijkt de WhatsAppgroep van de top-10-kandidaten voor de Tweede Kamer is  opgeheven vanwege te veel onderling gekibbel. Derde op de lijst voor de Tweede Kamer Ellen Verkoelen, zegt  tegen Nieuwsuur dat dat het “niet lekker” loopt in de campagne. Den Haan zaait verdeeldheid. Iets wat de ouderenbonden wel herkennen toen zij leiding gaf aan de ANBO.  Een oud-lid van de ANBO mocht in de uitzending vertellen wat Den Haan heeft aangericht in de ANBO. Waar ze komt is er altijd ruzie in de tent. Haar carrière bij 50Plus zal niet lang duren.

 

Klassieke Muziekluistermiddag  Onder voorbehoud corona

Gaat het door op maandag 15 maart? Dan willen we het proberen mits de regels van het RIVM het toelaten, zegt Ad Hasselton. Zou het lukken? Houdt dit zelf in de gaten, of bij twijfel bel dan zelf Ad Hasselton op 0224 -227412.  Hij hoopt dat deze middag, die om kwart voor twee begint, gewoon mag doorgaan. Graag tot ziens in goede gezondheid en weet dat u van harte welkom bent!

 

 

Filmmiddag  Onder voorbehoud corona

ABOS organiseert op woensdag 17 maart, aanvang: 14.00 uur, een filmmiddag in ons activiteitencentrum aan het Acaciaplein. Het is een proef, bij succes komen er meer. Nu maar hopen dat het door kan gaan. De film is een reisverslag van een bezoek van Ineke Kniese (de nieuwe penningmeester van de SBOS) en haar man aan Oeganda met mooie beelden van zeldzame Berggorilla’s en van een botanische tuin gelegen aan het Victoriameer. Natuurlijk zijn ook leden van KBO en PCOB van harte welkom. Aanmelden is verplicht bij Eugeen Hoekstra, telefoon 0224-216842 (inspreken op voicemail mag ook) of via email eugeenhoekstra@ziggo.nl

 

Nieuws van de GGD

Thuiswonenden van 60-64 (van oud naar jong) worden geprikt sinds half februari door de huisarts. Niet-mobiele thuiswonenden vanaf 65 jaar worden gevaccineerd vanaf maart door de huisarts. Mobiele thuiswonenden vanaf 65 jaar zijn aan de beurt sinds eind januari. Vaccinatie vindt plaats bij een GGD-priklocatie. Deze mensen worden in fases uitgenodigd, van oud naar jong. De volgorde van vaccinatie kan veranderen, bijvoorbeeld door een latere levering van vaccins.

 

Vervoer naar priklocatie

Wie uitgenodigd is voor een inenting en zelf geen vervoer heeft, kan bellen met Graag Gedaan (WPW) via het telefoonnummer (0224) 296 366. Of met Taxi Noordwest via (06) 5391 1499. De reiskosten worden vergoed door de gemeente. Het is niet mogelijk om het vaccin via de eigen huisarts te halen. Dit heeft te maken met de koeling en logistiek. Over de nabije toekomst met andere vaccins is nog niets te zeggen. Het digitale netwerk van de GGD is zo lek als een mandje, leert het nieuws ons. Mijn advies: maak afspraken per telefoon.

 

Verkiezingsdebat

Op  woensdag 3 maart 2021 vindt van 14.00 tot 17.00 uur een digitaal pensioendebat plaats met een aantal politici. Voor details verwijs ik u naar de bijlage Nieuwsbrief nr. 10 van de Koepel Gepensioneerden.

 

Geldvraag

De Belastingdienst waarschuwt vaak niet. Dat zit niet in de cultuur van de organisatie, die dichter bij rechtshandhaving dan dienstverlening staat. Bij de Belastingdienst werk

Wordt automatisch verwijderd op Wednesday June 2nd, 2021

Geef een reactie