ABOS NIEUWS

Afgelasting

De filmmiddag op 17 maart is afgelast vanwege de lockdown. Maar van uitstel komt geen afstel. Houd de berichten in de gaten!!

 

Verkiezingen

Deze week worden de verkiezingen gehouden voor de Tweede Kamer. Uit een peiling van de ouderenbond KBO-PCOB blijkt dat ruim de helft (53%) van de senioren vindt dat ‘politiek Den Haag’ onvoldoende rekening houdt met de belangen van ouderen. Slechts twaalf procent vindt van wel. Met name koopkracht (AOW en pensioen), wonen en zorg en welzijn zijn, wat senioren betreft, de belangrijkste thema’s die een nieuw kabinet moet oppakken. Ondanks de trouwe stembusgang, is het vertrouwen in de Nederlandse politiek niet overtuigend. Een derde (33%) van de senioren heeft vertrouwen in de politiek, een kwart (25%) ziet dat toch echt anders. Desondanks blijft de interesse voor Den Haag groot, 97% is enigszins tot sterk geïnteresseerd in de Nederlandse politiek.

 

Stemmen

Op 15 en 16 maart mag al gestemd worden. Waar? In de Spartahal (handbalkantine), Zuiderweg 2A Schagen, Wijkgebouw De Groene Schakel, Iepenlaan 56 Schagen, De Ondernemers Centrale, Oostwal 2 Tuitjenhorn en Dorpshuis Waarland, Kerkstraat 63 Waarland. Elk stembureau heeft een gastvrouw/heer om te zorgen dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

 

Woningaanpassing

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, kunnen specifieke woningaanpassingen noodzakelijk zijn. Zoals de installatie van een verhoogd toilet, een traplift of aanleg van een oprit voor uw rolstoel. De kosten van met name grotere aanpassingen kunnen behoorlijk oplopen. Heeft u een koophuis? Dan kan het zijn dat u de overwaarde kunt benutten om uw woningaanpassingen te bekostigen. Heeft u een huurwoning? Overleg dan altijd even met de verhuurder voordat u ingrijpende aanpassingen doet in uw woning. Dan kunt u ook controleren of u een beroep kunt doen op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Wilt u advies van een onafhankelijk iemand?  Bel Wonen Plus Welzijn op en vraag naar de senioren woonadviseur. Hij of zij kan u helpen bij het vinden van oplossingen voor uw huisvestingsproblemen. Dit geldt ook voor het vinden van een geschikte woning. Stuur een mail naar info@wonenpluswelzijn.nl of bel 0224-291042.

Nieuwe vorm oplichting

Er is weer een nieuwe vorm van oplichting opgedoken: de bank-aan-huis-oplichting. Trap er niet in. Uw bank vraagt nooit om uw pincode, betaalpas of inlogapparaat en zal deze nooit bij u ophalen. Hoe gaat deze bank-aan-huis-oplichting in z’n werk? Een oplichter belt u en doet zich voor als iemand van uw bank. Het kan zijn dat u in het schermpje het echte nummer van de bank ziet. Toch is het niet uw bank. De nep-bankmedewerker maakt u eerst bang met een smoes door bijvoorbeeld te zeggen dat er een verdachte grote betaling vanaf uw bankrekening is gedaan, of dat uw computer niet meer veilig is of dat uw betaalpas of inlogapparaatje vervangen moet worden. Daarna maakt de nep-bankmedewerker u wijs dat iemand van de bank bij u langs moet komen (tja, corona, u kunt niet naar het kantoor komen, dus wij komen naar u) om de problemen op te lossen of om uw pas of inlogapparaat op te halen. Sommige criminelen zijn vervolgens zo brutaal dat ze zich naar binnen weten te praten om zogenaamd even te helpen met uw computer. Als dit bij u gebeurt, weet u dat u te maken heeft met oplichting. Want uw bank komt nooit bij u aan huis om uw pincode, betaalpas of inlogapparatuur op te halen.

 

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen stijgt nog steeds. Op 5 maart stond de teller op 2.938 en op 12 maart 3.101. Een toename van 163 geïnfecteerden. Sinds 5 maart is het aantal ziekenhuisopnamen toegenomen van 39 naar 41. Het aantal overlijdens is afgelopen week niet gestegen: blijft staan op 46. (Bron: gemeente Schagen.)

 

Mist u ook het onderling contact?
Het even bijpraten met de buurvrouw of buurman van verderop?  Sluit dan aan bij ActiefOnline van Wonen Plus Welzijn. ActiefOnline is voor iedereen die graag anderen ontmoet. 17 maart is er weer een ontmoeting ’online’ van 14:30 tot 16:00 uur. U hebt een laptop of tablet nodig en het programma Skype. Wilt u zich aanmelden? Leuk! Dit kan via Wonen Plus Welzijn, telefonisch via 0224-273140 of per mail naar info@wonenpluswelzijn.nl   Als u zich aanmeldt, ontvangt u op de woensdag zelf via de mail een uitnodiging om deel te nemen. Heeft u geen beschikking over een laptop of tablet en/of geen beschikking over Skype en heeft u wel interesse? Daar valt wel een mouw aan te passen. Neemt u dan ook contact op.

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday June 15th, 2021

Geef een reactie