NIEUWS VAN ABOS 4 mei 2021

 

Mist u ook het onderling contact?

Het even bijpraten met de buurvrouw of buurman van verderop? De spelletjesmiddag of andere activiteit in het buurthuis?

Sluit dan aan bij “Een kopje thee met WPW!” Deze digitale ontmoeting staat in het teken van contact, activiteiten en leuke & interessante gesprekken. En .. ontspanning en gezelligheid! Kopje Thee met WPW is voor iedereen die graag anderen ontmoet. Het maakt niet uit waar u woont. Elke vrijdag zien we elkaar ’online’ via ’Skype’, van 14:30 tot 16:00 uur.  Wat heeft u nodig? Een laptop of tablet en het programma Skype. Wilt u zich aanmelden? Leuk! Dit kan via Wonen Plus Welzijn. Telefonisch via 0224-273140 of per mail via onlinebijeenkomsten@wonenpluswelzijn.nl  Niet in het bezit van een tablet?  Dan is het mogelijk om deze kosteloos in bruikleen te krijgen. Wilt u alleen oefenen met een tablet? Wonen Plus Welzijn kan hier ook ondersteuning bij bieden.

 

Misleiding ANWB

De jaarlijkse premie voor het lidmaatschap moet worden voldaan. ‘De factuur voor uw ANWB-lidmaatschap staat klaar in Mijn ANWB’. Als u zo’n bericht ontvangt, bent u mogelijk doelwit van oplichters. Het gaat zogenaamd om een bedrag van € 115,80, maar in werkelijkheid zijn de oplichters erop uit al uw geld te stelen. De mail lijkt te komen van correspondentie@anwb.nl. Dit is echter een ”spoof”: het lijkt alleen maar zo te zijn, maar in werkelijkheid gaat er een ander e-mailadres achter schuil.

 

Ouder worden

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met de Raad van Ouderen is een campagne begonnen onder de naam ‘De waarde van het ouder worden’. De campagne ‘de Waarde van Ouder Worden’ laat zien dat alle ouderen waardevol zijn voor de samenleving, nu en in de toekomst. Dit is wat anders dan ouderen te framen als dor hout. Er zit veel maatschappelijk potentieel in deze groep; ouderen bezitten meer kennis, kunde en ervaring dan jongeren. De hele maatschappij kan hier de vruchten van plukken. Lees de bijlage

 

Vakanties boeken

Nu het einde van coronacrisis in zicht is, boekt 60 procent van alle Nederlanders graag weer een zomervakantie in het buitenland. Met de gevaccineerde 50-plussers als koplopers. Is het verstandig om nu al te boeken? Dat hangt ervan af. Wie goed vooraf de voorwaarden van de reisorganisatie checkt, kan met een gerust hart boeken. Bijvoorbeeld als de reisorganisatie gratis annuleren of omboeken tot vlak voor vertrek mogelijk maakt. Of als je pas vlak voor vertrek boekt. Kijk wel naar de landen die toeristen willen ontvangen zoals Griekenland en Portugal. Lees ook de toegangsvoorwaarden van een land vanwege corona. Als de reis niet doorgaat vanwege corona, ben ik dan mijn geld kwijt? Als de reisorganisatie de reis annuleert, krijg je binnen 2 weken je geld terug. Of je krijgt naar eigen keuze een tegoedbon om later te kunnen reizen. Maar als je zelf annuleert, krijg je niets terug. Annuleer dus niet zelf je reis! (Bron: Plusonline)

 

Moestuinieren

Lekker buiten bezig zijn en eigen groenten en kruiden verbouwen. Wie wil dat niet? Benieuwd? Laat u verrassen en sluit aan bij deze Online Bijeenkomst die te volgen is vanuit de eigen huiskamer. Moestuinieren wordt gehouden elke derde maandag van de maand. Interesse? Leuk! Aanmelden kan telefonisch via 0224-273140 of per e-mail naar onlinebijeenkomsten@wonenpluswelzijn.nl

U kunt aansluiten via een link in de mail die wij u toesturen als u zich heeft opgegeven. U hoeft hiervoor niets te installeren. Wie niet beschikt over een laptop of tablet, maar er graag bekend mee wordt, laat het ons even weten. Het is mogelijk deze gratis in bruikleen te ontvangen via WPW.

 

Hospice Schagen

Vorig jaar heeft de hospice in Schagen 58 mensen opgenomen. Hiervan zijn 25 mannen en 33 vrouwen. 34 betreffen opnamen vanuit huis, 16 uit het ziekenhuis en 8 vanuit een andere instelling. 7 komen uit de gemeente Schagen en 23 uit de gemeente Hollands Kroon. De gemiddelde leeftijd is 80 jaar. Er komt een zesde kamer bij. Deze spoedkamer is bedoeld voor opname van gasten met een zeer korte levensverwachting (2 à 3 dagen). Opvallend in 2020 is dat Hospice Schagen minder gasten heeft opgenomen dan in voorgaande jaren. In 2019 74. Als reden wordt genoemd dat alleen gasten met een negatieve COVID-19 test zijn opgenomen. (bron: Jaarverslag)

 

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen stijgt minder snel. Op 24 april stond de teller op 4.085 en op 1 mei 4.176.  Een toename van 91 geïnfecteerden. 100 minder dan een week eerder. Sinds 24 april is het aantal ziekenhuisopnamen niet toegenomen en bedraagt 49. Het aantal overlijdens is met 54 gelijk gebleven. (Bron: gemeente Schagen.)

Wordt automatisch verwijderd op Wednesday August 4th, 2021

Geef een reactie