NIEUWS VAN ABOS 4 JULI 2021

NIEUWS VAN HET BESTUUR

Het bestuur van ABOS is op 22 juni bij elkaar geweest. Het is fantastisch dat het weer kan na zo’n lange periode van niets doen. De vergadering heeft geleid tot een paar besluiten. Zo is besloten om in het najaar een jaarvergadering te houden voor onze leden. Dit mag weleens een keer want vorige jaar is deze niet doorgegaan vanwege corona. Hij staat nu gepland op 29 september. De vergadering wordt opgeluisterd door zangeres Sandra Mooy uit Slootdorp. Ze kan prachtig zingen. Noteert u de datum? Aanvang 14.00 uur in “Onder de Acacia’s”.  Ook wil het bestuur een uitstapje organiseren voor onze leden. Deze staat gepland op 6 oktober: uitgebreide koffietafel en uitgebreide lunch. Waar gaan we naartoe? Dat vertel ik u de volgende keer. Ook over het vervoer. Noteer alvast de datum 6 oktober ’s ochtends. Gratis voor de leden. Niet-leden betalen € 19,50.

 

Activiteiten juli / augustus “Onder de Acacia’s”

MAANDAG 19 juli: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

VRIJDAG 6 augustus: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

MAANDAG 16 augustus: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

VRIJDAG 20 augustus: Bingo (onder voorbehoud). Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

 

Scootmobieltrainingen

Met de toenemende vergrijzing zien we steeds meer scootmobielen in het straatbeeld. Helaas zien we gemiddeld genomen ook het aantal ongevallen met de scootmobiel stijgen. Scootmobielbestuurders maken 5,5% uit van het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Om scootmobielbestuurders te ondersteunen hebben Veilig Verkeer Nederland en Ergotherapie Nederland de krachten gebundeld en samen een scootmobieltraining ontwikkeld. Doel is om bestuurders van scootmobielen ondanks eventuele ongemakken veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Aanmelden kan via de regionale steunpunten. Naast de training hebben Ergotherapie Nederland en Veilig Verkeer Nederland ook een checklist ontwikkeld waarmee je kan checken of de scootmobiel een uitkomst voor jou is. Verder zijn er introductievideo’s over de onderwerpen die aan bod komen in de training. En is er een magazine speciaal voor (nieuwe) scootmobielgebruikers.

 

Gewicht schommelt

Letterlijk een verschil van dag en nacht: waarom kan het gewicht zo schommelen? Een afwijkend resultaat kan verschillende redenen hebben. Een aantal voorbeelden: Is het buiten warm? Dit kan direct invloed hebben op uw gewicht. Warmte zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer water vasthoudt. Volgens de Amerikaanse natuurkundige John Castellani komt dit omdat bepaalde hormonen het mogelijk maken om meer vocht vast te houden in warme tijden.

Dit systeem treedt in werking omdat iemand meer zweet als het buiten heet is, waardoor het lichaam iets moet doen om de vochtbalans op peil te houden. Water is natuurlijk niet gewichtloos, waardoor het gewicht ook hoger kan uitvallen als u uzelf op dit soort dagen weegt. U heeft net gegeten of gedronken. Zoals al gezegd is water niet gewichtloos. Dat geldt ook voor alles wat u eet en drinkt op een dag.  Als u dus vlak na het eten of drinken op de weegschaal gaat staan, zal deze altijd een hoger gewicht laten zien dan op een ander moment. (Bron: Healthline)

 

Kersen

Het is kersentijd! In de zomermaanden zijn Hollandse kersen volop verkrijgbaar bij de kersentelers en supermarkt. Ben jij dol kersen? Goed nieuws, ze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Kersen bevatten veel vitamine A en C en het mineraal kalium. Dit mineraal werkt bloeddrukverlagend en beschermt tegen hartritmestoornissen. Ook zorgt kalium er – samen met natrium – voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Daarnaast zit er ook bètacaroteen in kersen. Bètacaroteen is een provitamine A en wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Hierdoor is het belangrijk voor de weerstand en het gezichtsvermogen, maar draagt het ook bij aan gezonde botten, tanden en huid en de groei. Ook mensen die op dieet zijn, kunnen met een gerust hart een schaaltje kersen eten. Vaak wordt gedacht dat je dik wordt van fruit, maar kersen bevatten weinig calorieën. Een bakje met 200 gram kersen bevat zo’n 108 kilocalorieën. Verantwoord als tussendoortje dus! (bron; PlusOnline)

 

DigiHulplijn

Heeft u problemen, online of digitaal, en komt u er niet uit met de computer, laptop, mobiel of tablet? Dan kunt u gratis op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen met deze lijn. U krijgt dan een getrainde vrijwilliger aan de lijn die u helpt met uw probleem. De DigiHulplijn is een initiatief van maatschappelijke organisaties (het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek) en bedrijven als Vodafone Ziggo en de Alliantie Digitaal Samenleven (Bron: omroep Max).

 

Wordt automatisch verwijderd op Monday October 4th, 2021

Geef een reactie