NIEUWS VAN ABOS 19 JULI 2021

Activiteiten juli / augustus “Onder de Acacia’s”

VRIJDAG 6 augustus: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

MAANDAG 16 augustus: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

VRIJDAG 20 augustus: Bingo (onder voorbehoud). Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

Uitstapje naar dierentuin Blankendael in Tuitjenhorn

Op 6 oktober gaan we naar dierentuin Blankendael. Er wordt u een uitgebreide koffietafel aangeboden en een uitgebreide lunch. Er hebben zich al zes mensen gemeld bij Leo Wilms. Doet u ook mee? Meld u zich aan bij onze Leo: telefoon 0224-751111 of 06-53413898 of per e-mail wilmskoops@quicknet.nl  U kunt dan ook zeggen of u vervoer nodig hebt en of u met rollator loopt en of u op dieet bent. Het duurt nog een poosje voordat het zover is, maar u bent nu alvast op de hoogte. De kosten zijn voor rekening van ABOS.

 

Meedoen-pakket ouderen

Meedoen Schagen biedt gepensioneerden met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan sport-, culturele, educatieve en onderwijsactiviteiten. Er is per kind en per gepensioneerde jaarlijks een tegoed van € 350,- beschikbaar, dat tussen 1 januari en 31 december besteed kan worden. Gepensioneerden kunnen dat tegoed besteden aan bovengenoemde activiteiten. Alle activiteiten en/of producten worden aangeboden in de webshop. De regeling is bedoeld voor gepensioneerden met een inkomen dat lager is dan 110% van de bijstandsnorm en weinig vermogen (spaargeld) hebben. Ga naar de website van de gemeente Schagen en klik op ‘wijkteam’. U ziet dan midden op deze pagina ‘Meedoen Schagen’ staan. Klik hierop, dan komt u er vanzelf. Komt u er niet uit? Bel 0224-210400 en vraag naar iemand van het wijkteam.

 

Digitale hulp

Heeft u problemen, online of digitaal, en komt u er niet uit met de computer, laptop, mobiel of tablet? Dan kunt u gratis op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen met deze lijn. U krijgt dan een getrainde vrijwilliger aan de lijn die u helpt met uw probleem. De DigiHulplijn is een initiatief van maatschappelijke organisaties (het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek) en bedrijven als Vodafone Ziggo en de Alliantie Digitaal Samenleven (Bron: omroep Max).

 

Contant geld pinnen alleen tijdens winkeltijden

Wie contant geld wil pinnen in Schagen kan dat momenteel alleen tijdens winkeltijden doen bij twee winkels in het Makadocentrum.

De Geldmaat buiten op de Nieuwstraat is momenteel buiten werking. Door een softwarestoring kan daar momenteel geen geld gepind worden. Dat kan nu alleen nog bij de Albert Heijn en Vivant Groenland in het Makado. Dat betekent dat wanneer de winkels gesloten zijn er geen contant geld gepind kan worden in Schagen. Op de Geldmaat-automaten op de Nieuwstraat staat te lezen dat geld pinnen vanaf volgende week weer mogelijk moet zijn.

 

Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op 29 september onder voorbehoud vanwege de coronacrisis. Sandra Mooy gaat onder  muzikale begeleiding voor ons zingen. Sandra is een allround zangeres die zich voornamelijk richt op senioren.​Met haar mooie stem en warme persoonlijke uitstraling weet ze menigeen te boeien. De vergadering begint om 14.00 uur en vindt plaats in “Onder de Acacia’s”. Noteert u het alvast in uw agenda!

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday October 19th, 2021

Geef een reactie