ABOS NIEUWS 8 AUGUSTUS 2021

Activiteit en juli / augustus “Onder de Acacia’s”

MAANDAG 16 augustus: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

VRIJDAG 20 augustus: Bingo (onder voorbehoud). Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

 

Uitstapje naar dierentuin Blankendael in Tuitjenhorn

Op 6 oktober gaan we naar dierentuin Blankendael. Er wordt u een uitgebreide koffietafel aangeboden en een uitgebreide lunch. Er hebben zich zestien mensen gemeld bij Leo Wilms. Doet u ook mee? Heel gezellig. Meld u zich aan bij onze Leo: telefoon 0224-751111 of 06-53413898 of per e-mail wilmskoops@quicknet.nl  U kunt dan ook zeggen of u vervoer nodig hebt en of u met rollator loopt en of u op dieet bent. Het duurt nog een poosje voordat het zover is, maar u bent nu alvast op de hoogte. De kosten zijn voor rekening van ABOS. Ook niet-leden en leden van KBO en PCOB zijn welkom. Zij betalen € 19,50 per persoon.

 

Windows 11 komt eraan

Dit jaar nog komt Microsoft met een nieuw besturingssysteem: Windows 11. Welke veranderingen kun je als gebruiker tegemoetzien? Kun je gratis overstappen? En hoelang kun je nog door met Windows 10? Om te beginnen gaat het ontwerp op de schop, waardoor Windows een nieuw uiterlijk krijgt. De taakbalk wordt centraal op het scherm gepositioneerd in plaats van links. Verplaatsen kan, mocht je de oude indeling prettiger vinden. De kenmerkende tegels waarmee je programma’s kunt aanklikken, worden vervangen door iets kleinere icoontjes die op apps lijken. Skype verdwijnt, want Microsoft Teams wordt standaard meegeleverd. Gebruik je nu Windows 10 editie Home of Pro? Dan wordt versie 11 een gratis upgrade, die je kunt downloaden. Windows 11 komt ook als los te installeren besturingsprogramma op de markt. Hoe duur de uitvoeringen Home of Pro in de winkel worden, is nog niet bekend. De nieuwe versie wordt aan het eind van dit jaar verwacht. (Bron: Kassa).

 

Pas op met kortingen op verzekeringen

Je hebt er misschien al vaker van gehoord: verzekeringen waarbij je korting krijgt als je persoonlijke data met ze deelt. Bijvoorbeeld over je rijgedrag of leefstijl. In Nederland komt het nog niet heel veel voor, maar daar kan volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) snel verandering in. Moderne auto’s zijn te volgen middels een ingebouwde GPS-tracker die informatie doorgeeft: hoe hard je rijdt, waar je bent, welke muziek je speelt en met wie je hebt gebeld. Veel van die informatie wordt vervolgens door de fabrikanten voor een paar euro doorverkocht aan iedereen die het wil hebben, blijkt uit onderzoek van Pointer en onderzoeksjournalistiek platform Investico. Door de rijstijlkorting, kun je de premie betaalbaar houden als je netjes rijdt. Toch blijkt dat in de praktijk tegen te vallen. De rijstijlverzekeringen zijn, zelfs als je de hoogst mogelijke rijstijlkorting krijgt, meestal niet goedkoper dan de reguliere autoverzekering met de laagste premie. Controleer dus altijd even of je écht voordeliger uit bent voor je kiest voor een rijstijlverzekering.

 

Warmtemeloenen

Tegenwoordig kun je watermeloenen bijna het hele jaar door kopen, maar het lekkerst blijven ze natuurlijk in de zomer. Wist je dat de meloen familie is van de komkommer? Meloen is eigenlijk geen fruit, maar een groente. Watermeloenen zijn niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. De watermeloen doet zijn naam eer aan: hij bestaat namelijk voor 95 procent uit water! Een goede dorstlesser dus in de zomer. Watermeloenen zijn ook rijk aan ijzer, kalium en vitamine C. Mensen die een hoge bloeddruk hebben, doen er dan ook goed aan om watermeloenen te eten. Kalium heeft namelijk een bloeddrukverlagend effect. En dat niet alleen. (bron: plusonline).

 

Besmettingen

Hoe is de situatie in de gemeente Schagen? Op 31 juli stond de teller op 4.975 en op 7 augustus 5.020. Een toename van 45. De week ervoor waren het er 63. Eén persoon is opgenomen in het ziekenhuis en het aantal overlijdens is met één gestegen naar 59.

 

Wordt automatisch verwijderd op Monday November 8th, 2021

Geef een reactie