NIEUWST VAN ABOS 15 AUGUSTUS 2021

Activiteiten juli / augustus “Onder de Acacia’s”

MAANDAG 16 augustus: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

VRIJDAG 20 augustus: Bingo (onder voorbehoud). Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

 

Valse berichten

Er zijn valse berichten in omloop op het web. Ze zijn afkomstig van een bank (maar niet heus), waarin staat dat u een nieuwe betaalpas moet aanvragen. Zonder zo’n pas kunt u geen bankzaken regelen. Kosten € 19,95. NIET OP INGAAN. NIET EROP KLIKKEN. METEEN VERWIJDEREN!!

 

Met een helm op de e-bike? Dat spreekt voor zich

De cijfers liegen er niet om. Het dragen van een fietshelm vermindert de kans op ernstig letsel bij een botsing of val met 60% (bron: SWOV). Met de campagne ‘Met een helm op de e-bike? Dat spreekt voor zich’ stimuleert Veilig Verkeer Nederland (VVN) het dragen van een fietshelm. Ook voor kleine ritjes, zoals naar de supermarkt voor je boodschappen. VVN wil 50-plussers bewustmaken van dit risico. Met een e-bike ga je harder fietsen op het moment dat je reactievermogen minder wordt. Ter voorkoming van ernstig letsel is VVN  voorstander van een vrijwillig gebruik van de fietshelm.

 

Uitstapje naar dierentuin Blankendael in Tuitjenhorn

Op 6 oktober gaan we naar dierentuin Blankendael. Er wordt u een uitgebreide koffietafel aangeboden en een uitgebreide lunch. Er hebben zich negentien mensen gemeld bij Leo Wilms. Doet u ook mee? Heel gezellig. Meld u zich aan bij onze Leo: telefoon 0224-751111 of 06-53413898 of per e-mail wilmskoops@quicknet.nl  U kunt dan ook zeggen of u vervoer nodig hebt en of u met rollator loopt en of u op dieet bent. Het duurt nog een poosje voordat het zover is, maar u bent nu alvast op de hoogte. De kosten zijn voor rekening van ABOS. Ook niet-leden en leden van KBO en PCOB zijn welkom. Zij betalen € 19,50 per persoon.

 

Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn verblijft zes weken op een Waddeneiland. Terwijl hij geniet van de natuur, vreest hij voor het alleen zijn. Als het hem te veel wordt, nodigt hij een gast uit. Deze keer Paul Haenen. De wind en de eenzaamheid eisen hun tol van Hans Dorrestijn. Steeds meer betrapt hij zich op terugblikken in plaats van vooruit te kijken. Het komt dus goed uit dat zijn oude vriend Paul Haenen op bezoek komt. Met hem is het fijn om terug te blikken. De laatste aflevering is op dinsdag 17 augustus op NPO 2. (Bron: Max)

 

Poep en pies

Korte versjes waarin poep en pies de hoofdrol spelen, herhaalden we vroeger net zo lang tot onze vaders en moeders gek van ons werden. Tante Keetje: Keetje liet een scheetje, bovenop het tafelkleedje. Ome jan, Die schrok ervan en smeerde het op zijn boterham. Dominee: Tarara boemdiejee, de dikke dominee, die had zijn gat verbrand, al aan de kachelrand, toen moest ie naar de plee, hij nam zijn pijpie mee, hij liet een harde druk, toen viel zijn pijpie stuk. (Bron: Online Plus)

 

Hoe vraag je ‘recht op vergetelheid’ aan?

Wil je dat een verzekeraar of een andere organisatie je persoonsgegevens verwijdert? Sommige websites zijn goed voorbereid op het vergeetrecht en hebben een online formulier ervoor beschikbaar of je kunt een speciaal telefoonnummer bellen. Is dit niet het geval dan kun je schriftelijk een beroep doen op het vergeetrecht, via een brief of e-mail. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een  voorbeeldbrief opgesteld die je als basis voor je tekst kunt gebruiken. Deze autoriteit is bij wet aangesteld voor toezicht op het correct verwerken van persoonsgegevens. Er is ook een voorbeeldbrief van Google om gegevens te verwijderen. Kijk voor de voorbeeldbrieven op de website van het Tv-programma Kassa.

 

Digitale hulp

Heeft u problemen, online of digitaal, en komt u er niet uit met de computer, laptop, mobiel of tablet? Dan kunt u gratis op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen met deze lijn. U krijgt dan een getrainde vrijwilliger aan de lijn die u helpt met uw probleem. De DigiHulplijn is een initiatief van maatschappelijke organisaties (het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek) en bedrijven als Vodafone Ziggo en de Alliantie Digitaal Samenleven (Bron: omroep Max).

Wordt automatisch verwijderd op Monday November 15th, 2021

Geef een reactie