NIEUWS VAN ABOS 31 AUGUSTUS 2021

Ingetuind

Kent u dit verhaal? Van een moeder die er bijna intuinde? Ze schreef erover. Hier haar verhaal. ‘Vorige week appte mijn oudste dochter: Hoi mam, met mij. Mijn toestel is stukgevallen. Dit is het nieuwe nummer dat je kan opslaan. Oude nr. kan weg. Hoe gaat het verder met je? Ik: goed. Zij: ik heb een vraagje, alleen schaam ik mij enorm om. Ik keek in mijn mail en kwam twee openstaande rekeningen tegen die vandaag betaald moeten worden. Alleen lukt het mij niet door een digitale storing bij de bank.  Mijn vraag is of je het even voor  mij kan voorschieten tot het is opgelost? Ik liep naar mijn man – ik had nog steeds niet door- en zei dat onze dochter geld nodig had. Die zei meteen: ‘Geen cent, want dit klopt echt niet?’ Ik belde direct mijn schoonzoon en vroeg of haar IPhone kapot was gevallen. Hij begon hard te lachen en adviseerde terug te mailen dat diegene iemand anders lastig moet vallen. Ik appte dat ik dit allemaal aan de politie ging doorgeven. Nog steeds ben ik boos op mezelf, dat ik aanvankelijk in deze gemene truc dreigde te tuinen. Waarvan acte!

 

Twintig euro wacht op u

Als u een stel of koppel weet te werven voor het lidmaatschap van ABOS dan ontvangt u 20 euro van het bestuur. Voor één nieuw geworven lid ontvangt u 10 euro. Het ledenaantal van ABOS is dik gedaald onder de tweehonderd. Dit komt hoofdzakelijk door overlijdens. Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen toe. De ‘visvijver’ om daaruit leden te werven wordt niet kleiner maar groter. Hieraan ligt het niet. Ook niet aan ons activiteitenprogramma samen met SBOS: •Bingo – en klaverjassenmiddagen •Klassieke luistermuziek (valt zeer in de smaak)• Filmmiddagen • Zondagse inloopochtenden bij “Onder de Acacia’s” • Uitstapjes naar leuke plekken• Jaarlijkse reis met bus plus hotel• Maandbericht •Elke zondag nieuws van de voorzitter en •Informatiebijeenkomsten (belasting, notariszaken, zingeving, veiligheid etc.). Het nieuwe lid krijgt een leuk presentie en hoeft voor het eerste jaar slechts de helft van de contributie te betalen. Tips zijn ook welkom. Dan gaat het bestuur zelf op pad.

 

Sandra Mooy komt voor u zingen

Sandra Mooy komt zingen op onze algemene ledenvergadering op 29 september in “Onder de Acacia’s”. Sandra Mooy is een allround zangeres die zich voornamelijk richt op senioren. Met haar mooie stem en warme persoonlijke uitstraling weet ze menigeen te boeien. De jaarvergadering begint om 14.00 uur. De details van de vergadering komen in de latere zondagsmails. Maar noteer alvast datum en tijdstip.

 

Uitstapje naar dierentuin Blankendael in Tuitjenhorn

Op 6 oktober gaan we naar dierentuin Blankendael. Misschien bent u er al een keer geweest. De dierentuin verandert met de dag. U blijft welkom. Er wordt u een uitgebreide koffietafel aangeboden en een uitgebreide lunch. Er hebben zich 36 mensen gemeld bij Leo Wilms. Doet u ook mee? Heel gezellig. Meld u zich aan bij onze Leo: telefoon 0224-751111 en mobiel 06-53413898.   U kunt dan ook zeggen of u vervoer nodig hebt en of u met rollator loopt en of u op dieet bent. Het duurt nog een poosje voordat het zover is, maar u bent nu alvast op de hoogte. De kosten zijn voor rekening van ABOS. Ook niet-leden en leden van KBO en PCOB zijn welkom. Zij betalen € 19,50 per persoon.

 

Busreisvakantie  

Kan het weer volgend jaar? Met de bus naar een leuk oord en fijn hotel? Marianne en Leen hebben aangegeven te stoppen met de begeleiding van de vakantiegangers. Zij hebben het jaren gedaan en verdienen een dikke pluim van ons allen. Ze zeggen dat ze van de reisjes hebben genoten. ‘Je geniet van de vakantie en van de mensen. Het is heel dankbaar werk.’ Er zijn dus twee kersverse vrijwilligers nodig. Is dit iets voor u? Wilt u meer weten over het hoe en wat? Bel gerust met Leen 0224-785060 of Marianne 0224-296305.

 

ID-kaart kwijtgeraakt

Wat als je het roze pasje, ID-kaart of het bruinrode boekje bent kwijtgeraakt? Moet je daar aangifte van doen of is een melding bij de gemeente voldoende? Ja, je moet je dit melden bij de gemeente. Dergelijke bewijzen zijn namelijk eigendom van de Nederlandse Staat. Je legt een verklaring van vermissing af bij de gemeente, zodat het document geregistreerd wordt als vermist. Als je dit niet doet, krijg je geen nieuw identiteitsbewijs. De gemeente is de instantie die nieuwe identiteitsbewijs uitgeeft en je kunt meteen een nieuw bewijs aanvragen. Je hebt wel een kleurenpasfoto en een ander geldig identiteitsbewijs nodig. De kosten voor het aanvragen van een dergelijk bewijs hangt af van je leeftijd en waar je het aanvraagt. De kosten verschillen per gemeente. Je bent overigens niet verplicht aangifte te doen bij de politie. Dit mag wel. Het is vooral aan te raden als het document gestolen is. En ben je een identiteitskaart kwijt, maar heb je nog wel een paspoort? Dan ben je niet verplicht om een nieuw identiteitskaart aan te vragen.

Wordt automatisch verwijderd op Wednesday December 1st, 2021

Geef een reactie