NIEUWS VAN ABOS 10 OKTOBER 2021

Foto Blanckendaell

Wat hebben we genoten vorige week. Het uitstapje naar dierentuin Blanckendaell in Tuitjenhorn mocht er zijn. Het werd goed weer en er was veel te zien. Wie meeliep met de gids kreeg veel informatie over de dieren. Een golfkarretje met plaats voor zeven personen kwam goed te pas voor mensen die niet goed ter been zijn. Na terugkeer van de wandeling kregen we een heerlijke lunch aangeboden met soep, brood met daarin iets lekkers warm en hierna roomijs met slagroom. ABOS pakte uit en waarom niet? Ik heb Leo Wilms bedankt voor zijn organisatorische arbeid en natuurlijk ook Ruud Bakker en Marianne de Groot voor hun inzet. Op naar het volgende uitstapje. Deze zal in het voorjaar zijn ijs en weder dienende. Het bestuur gaat in conclaaf om weer iets leuks te verzinnen. Maar eerst wordt dit uitstapje geëvalueerd. Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Kijk ook naar de foto’s die zijn gemaakt door het echtpaar Kniese.

 

Activiteiten september “Onder de Acacia’s”

Alle activiteiten zijn in “Onder de Acacia’s”.

VRIJDAG 15 oktober: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

MAANDAG 18 oktober: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

WOENSDAG 20 oktober: Filmmiddag. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur).

 

Energie wordt de komende maanden fors duurder, is het dan nog wel zo verstandig om over te stappen?

Tot voor kort was het advies helder: stap ieder jaar over naar een andere energieleverancier en dan ben je voordeliger uit. Dat komt door de lage aanvangstarieven om nieuwe klanten te lokken. In het eerste jaar betaal je minder, daarna betaal je vaak een hoger ‘variabel’ tarief. Maar door hogere belastingen dreigt een gemiddelde kostenstijging van drie euro per maand en daar komen de kosten door schaarste nog eens bij. Die zijn lastiger in te schatten, want afhankelijk van een energiemarkt waar vraag en aanbod sterk schommelen. De meeste deskundigen houden rekening met een stijging van tientallen euro’s en bij veelgebruikers zelfs honderden euro’s per jaar. Sommige deskundigen vrezen zelfs en stijging in de maandbedragen van meer dan 100 euro. De Volkskrant meldt dat de overheid heeft aangekondigd met compensatiemaatregelen te komen, maar  hoe die er precies uit gaan zien is nog niet bekend. Er wordt gedacht aan het verlagen van de belasting op energie of een tegemoetkoming via de loonbelasting om zo de koopkracht op peil te houden.

 

Gratis ontbijt voor werkende mantelzorgers

Wordt u geholpen door een mantelzorger die er naast een baan heeft? Voor hen is er gelegenheid om deel te nemen aan het gratis ontbijt voor werkende mantelzorgers. Dit vindt plaats op dinsdag 2 november ’s morgens van 8.00 uur tot ongeveer 9.30-10.00 uur in Slot Schagen. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden vóór 15 oktober via info@mantelzorgcentrum.nl  Geeft u het door?

 

Filmmiddag

Woensdag 20 oktober weer naar de film in “Onder de Acacia’s”. De film met Tom Hanks als hoofdpersoon heet “Forrest Gump”. Het gaat om een man met een laag IQ en sukkelig gedrag. Hij haalt succes na succes en maakt historische gebeurtenissen van dichtbij mee, zonder dat te beseffen. Het een echt leuke film om naar te kijken. Speelduur 136 minuten.. Voor twee consumpties betaalt u twee euro. Entree is gratis. Noteer alvast de datum. Aanvang; 13.30 uur. Zaal open om 13.00 uur.  Komt u ook? Dan wordt het vast (weer) gezellig.

 

Goed nieuws over het vrouwenhart

De medische wereld zet stappen vooruit als het gaat om het vrouwenhart. Huisartsen herkennen bijvoorbeeld vaker de risico’s bij vrouwen, die vroeger een hoge bloeddruk hadden tijdens een zwangerschap. De cardiologen van het eerste uur – Harriette Verwey, Janneke Wittekoek en Angela Maas- delen hun goede nieuws voor het vrouwenhart op ‘Dress red day’ in Amstelveen. Huisartsen zijn alerter op het hart. Tien jaar geleden kon je als vrouw met hartklachten bij de huisarts nog te horen krijgen: ‘U heeft een druk gezin, een baan en u bent mantelzorger. Daar komen die klachten door.’ Waarop je werd weggestuurd zonder controles. Dat is aan het veranderen. Huisartsen hebben het natuurlijk druk, maar de praktijkondersteuner kan veel onderzoeken ook uitvoeren. Vraag ernaar. Neem zelf het heft in eigen hand: koop een goede bloeddrukmeter die ook de hartslag meet.

 

Digitale hulp

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje.

 

Meedoen en andere ontmoeten, daar staat Doet & Ontmoet voor!

Bij Doet&Ontmoet kunt u binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje, een activiteit of om een vraag te stellen. De bijeenkomsten worden door de bezoekers zelf ingevuld en iedereen kiest zelf wat te doen en met wie, afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden. Doet&Ontmoet is vrij toegankelijk en voor iedereen en wordt georganiseerd door WPW Schagen.

Dag en tijd: elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Locatie: De Groene Schakel, Iepenlaan 56, 1741 TG,  Schagen

 

Nieuwsbrief Koepel

De Tweede Kamer wil een grotere rol van de seniorenorganisaties bij de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord. De Koepel Gepensioneerden is hier blij mee. Lobbyen voor een goede zaak helpt! Lees de Nieuwsbrief nr. 34 die als bijlage bij deze mail is gevoegd.

 

Nieuwe leden

De wervingsactie loopt als een trein. We komen in de buurt van de 200 leden en wie weet komen we er gauw overheen. Voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898. Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt het eerste jaar minder contributie.

 

Wordt automatisch verwijderd op Monday January 10th, 2022

Geef een reactie