NIEUWS VAN ABOS  17 OKTOBER 2021

 

Activiteiten september “Onder de Acacia’s”

Alle activiteiten zijn in “Onder de Acacia’s”.

MAANDAG 18 oktober: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur

WOENSDAG 20 oktober: Filmmiddag. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur).

 

WOENSDAG FILMMIDDAG – ONDERHOUDEND EN GEZELLIG! 

Woensdag 20 oktober weer naar de film in “Onder de Acacia’s”. De film met Tom Hanks als hoofdpersoon heet “Forrest Gump”. Het gaat om een man met een laag IQ en sukkelig gedrag. Hij haalt succes na succes en maakt historische gebeurtenissen van dichtbij mee, zonder dat te beseffen. Het een echt leuke film om naar te kijken. Speelduur 136 minuten.. Voor twee consumpties betaalt u twee euro. Entree is gratis. Noteer alvast de datum. Aanvang; 13.30 uur. Zaal open om 13.00 uur.  Komt u ook? Dan wordt het vast (weer) gezellig. 

 

ING Bank sluit deuren

Het kantoor van de ING bank in Schagen gaat eind deze maand dicht. Vrijdag 29 oktober is het kantoor voor het laatst open. Een alternatief is er voorlopig niet. Al eerder maakte de bank bekend dat het kantoor op termijn zou sluiten. In plaats van het kantoor komt er een servicepunt in een bestaande winkel. De onderhandelingen hiervoor lopen echter moeizaam, meldt woordvoerder Alexandra Schippers van ING. Daarom is het de bank niet gelukt om op korte termijn een servicepunt in te richten. Over een mogelijke locatie kan Schippers nog niets zeggen.  Wie toch bankzaken op een kantoor wil regelen, kan terecht bij bestaande servicepunten in onder andere Anna Paulowna en Heerhugowaard. Klanten van ING zouden via de ING-App afgelopen week over de sluiting zijn geïnformeerd. Door een softwareprobleem is dat niet gelukt (Bron: Noordkop Centraal). Waar geld opnemen? Geldmaat Makado Centrum 76 ·en KARWEI bouwmarkt Schagen, Witte Paal 203. 

Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?

Bij wachtlijstbemiddeling probeert de zorgverzekeraar te regelen dat de patiënt eerder de gewenste zorg ontvangt. Deze service is gratis en is soms ook beschikbaar voor behandelingen met wachttijden bínnen de streefnormen. Als verzekerde kun je telefonisch of digitaal wachtlijstbemiddeling aanvragen bij je verzekeraar. Bel je de verzekeraar met een verzoek tot wachtlijstbemiddeling, dan zal een zogenoemde zorgcoach of zorgadviseur tijdens een gesprek je situatie en wensen in kaart brengen. Zo zal hij bijvoorbeeld vragen naar de huidige wachttijd en hoe ver je bereid bent te reizen. De zorgverzekeraar gaat vervolgens de wachttijden voor de benodigde zorg in verschillende ziekenhuizen na. In de meeste gevallen word je binnen 2 werkdagen geïnformeerd over de mogelijkheden. Je beslist vervolgens zelf of je inderdaad behandeld wilt worden in één van de voorgestelde ziekenhuizen of klinieken.

 

Digitale hulp 

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net  

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje.

 

Meedoen en andere ontmoeten, daar staat Doet & Ontmoet voor!

Bij Doet&Ontmoet kunt u binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje, een activiteit of om een vraag te stellen. De bijeenkomsten worden door de bezoekers zelf ingevuld en iedereen kiest zelf wat te doen en met wie, afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden. Doet&Ontmoet is vrij toegankelijk en voor iedereen en wordt georganiseerd door WPW Schagen. Dag en tijd: elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Locatie: De Groene Schakel, Iepenlaan 56, 1741 TG,  Schagen.

 

Nieuwe leden 

De wervingsactie loopt als een trein. Voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898. Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt het eerste jaar minder contributie.

 

Wordt automatisch verwijderd op maandag januari 17th, 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *