NIEUWS VAN ABOS 31 OKTOBER 2021

CORONA

Ouderenbond ANBO heeft het kabinet opgeroepen extra coronamaatregelen te nemen om de besmettingsgraad naar beneden te krijgen. Vooral de uitgestelde zorg is een heikel punt voor ANBO en de ziekenhuizen. Ouderen zijn hiervan vaak de dupe. En hoewel het percentage gevaccineerden dat met corona in het ziekenhuis terechtkomt klein is, gaat het vaak wel om oudere ouderen. ANBO denkt aan het herinvoeren van de mondkapjes en de anderhalvemeterregel, maar benadrukt dat de precieze invulling ervan bij experts moet liggen. Naast extra maatregelen pleit ANBO ook voor een snel besluit over een derde prik voor ouderen. In veel gevallen zijn zij al een halfjaar geleden ingeënt, waardoor de werking nu waarschijnlijk is afgenomen. Een derde prik zou een oplossing zijn, denkt ANBO.

 

Ons tweehonderdste lid is binnen  

De wervingsactie loopt als een trein. De mijlpaal van het tweehonderdste lid is bereikt. Maar we gaan door! Kent u mensen in uw kring die misschien lid willen worden van ABOS? Voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 0224-751111 en mobiel 06-53413898, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer en betaalt het eerste jaar minder contributie.

 

ACTIVITEITEN IN NOVEMBER

VRIJDAG 5 november: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 12  november: Klaverjassen.  Aanvang 13.30 uur.

ZONDAG 14 november: Inloopmiddag. Aanvang 14.00 uur.

MAANDAG 15 november: Klassieke muziek voor de liefhebbers. Aanvang 13.45 uur.

WOENSDAG 17 november: Filmmiddag. Aanvang 13.30 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur.

VRIJDAG 19 november: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 26 november: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur.

 

Filmmiddag: neem iemand mee als gast!

Op woensdag 17 november is de film te zien met de titel ‘Seven Years in Tibet’ met in de hoofdrol Brad Pitt en Danny Denzongpa. De film is een verfilming van de gelijknamige biografie van Heinrich Harrer, die in zijn boek vertelt over zijn belevenissen als bergbeklimmer in Tibet en zijn ontmoetingen met de nog jonge Dalai Lama Tenzin Gyatso. De Tweede Wereldoorlog gooit roet in het eten. Neem uw vriend, vriendin of buurman of/en buurvrouw mee als gast. Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Aanvang: 13.30 uur. Zaal open 13.00.  Eén euro per consumptie.

 

“Kom eens langs op zondag”

Het kan en mag weer. Op elke tweede zondag van de maand is ons gebouw “Onder de Acacia’s”  open voor een gezellige middag met elkaar. Niets is verplicht. We maken er een ongedwongen middag van. Gewoon een praatje maken met iemand onder het genot van koffie of thee. Er kan ook aan spelletjes worden meegedaan. Niets moet. De entree is gratis. De middag is op zondag 14 november en begint om 14.00 uur en eindigt  om 16.00 uur.

 

Griepprik

De uitnodigingen voor de griepprik komen inmiddels binnen bij zo’n 6 miljoen Nederlanders. Veel mensen hebben vragen over dit jaarlijkse vaccin. De meest voorkomende bijwerkingen van de griepprik zijn: een pijnlijke, rode of gevoelige arm (bij de prikplek), hoofdpijn, vermoeidheid of lusteloosheid tijdens de eerste twee dagen na de prik. Nadat je de griepprik hebt gekregen, duurt het twee weken voordat je lichaam voldoende afweerstoffen heeft aangemaakt. De afweerstoffen beschermen ongeveer een half jaar tegen griep. Is de griepprik ook nuttig als je jonger dan 60 bent? Vanaf 60 jaar word je kwetsbaarder voor ernstig verloop van de griep. Vandaar dat de Gezondheidsraad de prik adviseert vanaf deze leeftijd. Dat geldt ook voor jongere mensen met bijvoorbeeld diabetes of een hart- of longziekte (bron: Plusmagazine).

 

Wie wil onze Leen van den Donker assisteren?

Het bestuur van de samenwerkende ouderenbonden Schagen (SBOS) zoekt een assistent-beheerder voor zijn activiteitencentrum “Onder de Acacia’s” aan het Acaciaplein. De assistent-beheerder werkt samen met de beheerder Leen van den Donker. Onder beheer wordt verstaan het klein onderhoud van het gebouw, lichte keukenwerkzaamheden,  letten op orde en netheid in het gebouw en het signaleren van storingen en gebreken. De assistent-beheerder ontvangt voor zijn werkzaamheden een vergoeding. Hij of zij doet deze werkzaamheden samen met Leen. Voor vragen en aanmelding, bel gerust Leen van den Donker, bereikbaar onder 0224-785060.

 

Glasgow

Van ons hiervandaan ver weg, maar niettemin best belangrijk omdat daar in de Schotse havenplaats weer gesproken wordt over het aardse klimaat. De aarde warmt op en dit heeft gevolgen voor het aardse leven en dus voor ons leven. Eigenlijk praten we over het leven na ons: het leven van onze kleinkinderen en hun kinderen. Dat we voor hen een leefbare aarde achterlaten als we er niet meer zijn! Dat is wat ons NU bezig moet houden: de zorg voor de generatie na ons. Een mooi doel toch?

 

Digitale hulp

Heeft u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje.

 

De douchemat: viezer dan u denkt

Heeft u er een? De douchemat is zo’n voorwerp waar meestal maar weinig aandacht naar uitgaat. Zolang de mat maar zacht en comfortabel is en niet wegglijdt, is het al gauw goed. Maar de douchemat is ook een verzamelplaats van viezigheid. De meeste douchematten kunnen gelukkig in de wasmachine. Om alle bacteriën te doden, wast u de douchemat op 60 graden. Doet u dit minstens één keer per week, dan houdt u uw douchemat goed en hygiënisch schoon. Vanwege de anti-slip-laag die de meeste douchematten hebben, is het beter de douchemat niet in de droger te stoppen. Check voor de zekerheid altijd het wasvoorschrift van de douchemat: zo kunnen sommige matten bij de eerste paar keer wassen nog afgeven.

 

Meedoen en andere ontmoeten, daar staat Doet & Ontmoet voor!

Bij Doet&Ontmoet kunt u binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje, een activiteit of om een vraag te stellen. De bijeenkomsten worden door de bezoekers zelf ingevuld en iedereen kiest zelf wat te doen en met wie, afhankelijk van de eigen wensen en mogelijkheden. Doet&Ontmoet is vrij toegankelijk en voor iedereen en wordt georganiseerd door WPW Schagen. Dag en tijd: elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Locatie: De Groene Schakel, Iepenlaan 56, 1741 TG,  Schagen.

Wordt automatisch verwijderd op maandag januari 31st, 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *