WEEKBERICHT 26 oktober 2020 ABOS

Oktober loopt op zijn laatste benen, maar dat doen het corona-virus bepaald niet. Het aantal besmettingen stijgt nog steeds. Vooral in Amsterdam en omgeving. Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Wednesday January 27th, 2021

Wensen en grenzen met betrekking tot medische behandelingen: een moeilijk onderwerp.

Het is bepaald niet gemakkelijk om over situaties te spreken waarbij wensen en grenzen van medische behandelingen aan de orde zijn. Voor de een gelukkig ver van het bed, voor de ander relevant want dichtbij. Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Wednesday January 27th, 2021

Gedicht

Natuur

 

Er drijven wolken boven het groene land

waar waterbeken vloeien en niets te duchten

de hete zon en de zoete vruchten,

schuil ik onder een boom in het rulle zand.

 

De vogels voeden zich op het rechte spoor

en de krekels laten zich luidruchtig horen

voel me vrij en niet verloren,

niets dat mijn oog reikt gaat teloor.

 

Ik zie haar komen en zij lacht bevrijd

geen vrees die mij belet te hopen

op mijn antwoord, doe mij open,

vloeit ze over in natuurlijkheid.

 

Eugeen

 

Ik wens u een mooie week toe en graag tot volgende week zondag.

 

Hartelijke groet,

Eugeen Hoekstra

Uw voorzitter

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday January 19th, 2021

Mantelzorg

Veel ouderen verlenen mantelzorg, meestal aan hun partner. Gemeenten geven mantelzorgers een mantelzorgcompliment. Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. Met hier bedoel ik het Mantelzorgcentrum in Schagen. Ook telefonisch bereikbaar, namelijk onder nummer 0224 745 059.

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday January 19th, 2021

Gespreksgroepen

Wie ouder wordt, kan steeds meer het gevoel krijgen geconfronteerd te worden met snel veranderende maatschappelijke en technische ontwikkelingen. Hoe komt mijn leven er uit te zien, mijn toekomst? Wat is belangrijk en zinvol voor me. Hoe ga ik met anderen om? Voor iedereen die hierover wil nadenken en van gedachten wil wisselen met anderen zijn deze gespreksgroepen een prima gelegenheid. De deelnemers kunnen uiteraard ook zelf gespreksthema’s aandragen. De organisatie is in handen van Wonen Plus Welzijn.

Tijden data gespreksgroepen Schagen:
Elke 1e maandag van 14.30 tot 16.00 uur

Elke 3e donderdag van 14.00 tot 16.00 uur

Locatie:
‘Onder de Acacia’s.’

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday January 19th, 2021

Zorgboerderij aan de Morrebok, Moerbeek 5, ’t Veld.

Onze ledenadministrateur Leo Wilms is vaste klant geworden bij Zorgboerderij an de Morrebok. Leo is vorig jaar getroffen door een beroerte, maar is aardig hersteld. Hij heeft het daar erg naar zijn zin. Leo vertelt:

“Ik verzorg daar de graskantjes en bloemen en de kantjes van de paden. Verzorg daar de bloemen en de groente tuin, door het onkruid met een schoffel omver te werken, zodat deze afsterven. Dit  ligt mij goed als oud landbouwer. Ik ben handig om kleine klusjes te doen  waar ze hier heel blij mee zijn. Ik ben daar 2 dagen namelijk op maandag en op vrijdag. Ik word opgehaald door gastvrouw Susanne met een bedrijfsbusje waarmee ze meerdere personen ophaalt. Allemaal gezellige mensen. Aangekomen bij An de Morrebok drinken we eerst koffie en na te zijn bijgepraat beginnen met wat te doen valt. Om half één gaan we lunchen met eigen meegenomen eten, soms krijgen we een kop gemaakte soep van eigen groente uit de tuin, die we voor de middag samen uit de tuin hebben verzameld. We koken, doen spelletjes en garen eieren op de gezellige Morrebok. We vegen  de stallen en doen workshops in de kas. Aan het einde van dit jaar misschien een nieuwe DE-servies in de nieuwe kantine. Gaarne nog koffiepunten voor het Theeservies. Om half twee nog even wat werk of spelletje doen en om 3 uur koffie of thee en om4 uur gaan we weer richting huis in Schagen.”

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday January 19th, 2021