Maaltijd voor eenzame mensen

Onder het motto ’samen is leuker dan alleen’ gaan mensen die wel wat contact kunnen gebruiken in het kader van de  landelijke ’week tegen de eenzaamheid’ samen aan tafel in Den Helder en in Schagen.

In Schagen wordt het eten verzorgd door leerlingen van Regius College.

Het diner is op 26 september. Veertig mensen zijn welkom. Het samenzijn begint om 16.00 uur en eindigt 19.30 uur. Opgeven kan tot 21 september bij De Balie van Wonen Plus Welzijn, telefoon 0224-291042. Hiervoor kunnen de deelnemers voor ze gaan eten sporten in de nieuwe beweegtuin bij het Regius College.

 

Wordt automatisch verwijderd op Friday December 14th, 2018

Geen dementiebeleid zonder seniorenbeleid

Door: Eugeen Hoekstra

De gemeente Schagen wil van Schagen een dementievriendelijke gemeente maken, geen slecht woord hierover, maar hoe kan dit goedkomen als de gemeente niet te boek staat als ouderenvriendelijke gemeente. Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday November 13th, 2018

Tips: hoe lager uw vermogen, hoe lager de eigen bijdrage. Handig om te weten…

Contante schenking
Heeft u vermogen dat u kunt missen? Dan is het verstandig jaarlijks schenkingen en giften te doen. Zo bespaart u eenvoudig op de eigen bijdrage. Bovendien scheelt dit later erfbelasting.
Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Thursday October 25th, 2018

Collectiviteitskorting op premie zorgverzekeringen onder vuur

Deze week heeft minister Bruno Bruins (zoals verwacht) medegedeeld dat de maximale korting op de premie voor de basiszorgverzekering voor zgn. collectiviteiten wordt verlaagd van 10% naar 5% per 1-1-2020.

Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Monday October 1st, 2018