Filmmiddag

ABOS organiseert een filmmiddag in februari volgend jaar. Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Monday March 15th, 2021

NIEUWS VAN ABOS

Koffie en een gezellig praatje op eerste kerstdag

U hoeft op eerste kerstdag niet de deur uit om anderen te treffen op.

Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Monday March 15th, 2021

Belastingen

De voorlichtingsbijeenkomst die elke januari plaatsvindt in “Onder de Acacia’s” gaat dit keer niet door vanwege de pandemie.

Misschien dat deze bijeenkomst later in het jaar kan plaatsvinden, maar dit is afhankelijk van de ontwikkelingen van het corona-virus. We houden u op de hoogte.

Wordt automatisch verwijderd op Wednesday March 10th, 2021

NIEUWS VAN ABOS

Heeft u het weten te waarderen de enveloppe met inhoud die bij u tegelijk met het Maandbericht op de mat is gevallen? Ik hoop van wel. We leven in een rare tijd, uitjes organiseren voor de leden is vanwege het corona-virus niet mogelijk, om dezelfde reden is bijvoorbeeld de klassieke muziekmiddag afgelast. Alles staat op een laag pitje op dit moment. Het wachten is op de vaccinatie. Wie weet dat we in het voorjaar wat meer lucht krijgen. Optimisme bij het bestuur dat heeft besloten om naast de Muziekmiddag ook een Filmmiddag te houden. De opzet is om te beginnen in februari als proef. Slaat het aan dan volgen er meer. Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Monday March 1st, 2021

WEEKBERICHT 2020/47

Testlocatie

Er komt in de stad Schagen een corona-teststraat. Gabrielle Geerdink, adjunct-directeur van GGD Hollands Noorden, heeft dit tegen mij gezegd tijdens een telefoongesprek. Aanleiding was een brief van de ouderenbonden waarin zij de GGD met klem verzochten een testlocatie te openen in Schagen. Veel ouderen hebben geen eigen vervoer om naar een testlocatie te gaan in Den Helder of Alkmaar. Waar de testlocatie komt wilde Geerdink niet zeggen, maar het is aannemelijk dat de teststraat op een bedrijventerrein komt omdat veel ruimte nodig is. De planning is december. Ook het afnemen van sneltests zal dan mogelijk zijn. Medewerkers uit de zorg en het onderwijs hebben voorrang.

 

Besmettingen

Het aantal besmettingen in de gemeente Schagen is in een weektijd wat gedaald. Op 7 november stond de teller op 769 besmettingen en een week later op 12 november zijn er 841 geïnfecteerden. Een toename van 72. Dat is 59 minder ten opzichte van een week ervoor. Er is geen ziekenhuisopnamen geweest in deze periode. In dezelfde periode zijn geen mensen overleden aan de gevolgen van het corona-virus. (Bron: gemeente Schagen.)

 

Voucher

Het gebeurt regelmatig dat geboekte reizen worden geannuleerd. U krijgt een voucher. Maar dan wordt de volgende reis ook weer afgelast en u krijgt weer een voucher. Klopt dit wel? U wil uw geld terug!! Kan dat? Lees de bijlage bij deze mail onder ‘Geldvraag.’

 

Duurzame beweging

Meer Veerkracht, Langer Thuis heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de veerkracht en kwaliteit van leven van alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen. Maar liefst 37.000 ouderen zijn bereikt en in beweging gebracht. Heeft u belangstelling?  Lees dan de Nieuwsflits van Fasv.

 

Gaat u ook naar de klassieke Muziekluistermiddag?

Aanstaande maandag  is er weer de klassieke Muziekmiddag. Komt u ook?  Graag iets vóór kwart voor twee, dan kunnen weer op tijd beginnen.  Het programma wordt in zijn geheel samengesteld door een aantal bezoekers die hun eigen  favoriete Cd’s meebrengen en daarom kan uw diskjockey u nu nog niets vertellen over de invulling.  Dit noemt men dan ook wel: “ muzikale democratie in majeur ”! Geprobeerd wordt om in ieder geval het programma in zijn geheel ingevuld vóór 16 november gereed te hebben. Samen met u laten we ons verrassen.  Ad Hasselton.

 

Derde Helft

Lekker bewegen, een kop koffie drinken, een goed gesprek voeren. Dat is waar de Derde Helft in het kort om draait. Een sociale plek voor 55-plussers uit Schagen. Op sportpark Groenoord hebben verschillende sportverenigingen uit Schagen dit initiatief opgepakt.

De activiteiten binnen De Derde Helft worden georganiseerd door de 55-plussers zelf die zich verenigingen in een ouderencommissie. Samen met Wonen Plus Welzijn en gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo zorgen wij voor de ondersteuning. Belangstellenden kunnen zich melden bij Nanda Timmerman via 0224 – 214 774 of ntimmerman@teamsportservice.nl.

 

Rollatorwandelen

Elke woensdag op pad met mensen die afhankelijk zijn van een rollator of ander hulpmiddel om te lopen. Veel mensen die aangewezen zijn op een hulpmiddel om te lopen, hebben de neiging om minder de deur uit te gaan.

Om iedereen de kans te geven om mee te kunnen wandelen, zorgt Sportservice ervoor dat zowel het tempo als de afstand aangepast wordt. De wandeling duurt ongeveer 3 kwartier. Wanneer: elke woensdag om 9.30 uur Waar: vanaf de parkeerplaats bij Magnushof in Schagen Kosten: geen. Aanmelden hoeft niet. Meer weten? Neem contact op met Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl of 0224 – 214 774.

 

Gratis hulpnummer voor mensen met geldzorgen

Mensen met geldzorgen kunnen voortaan telefoonnummer 0800-8115 bellen voor hulp. Het nummer is gratis en maakt deel uit van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Het Nibud is erg blij met dit initiatief.

 

Koffiepunten

Onze ledenadministrateur Leo Wilms is vaste klant bij zorgboerderij Morrebok in het rustige Moerbeek. Hij vermaakt zich prima daar. Eigenlijk kan hij er zijn geluk niet op. Hij doet een oproep: ‘spaar koffiepunten van Douwe Egberts en breng ze bij mij.’ Koffiepunten zijn waardepunten. De zorgboerderij kan ze goed gebruiken. Leo woont aan Dorpen 57, 1741 ED. Schagen. Tel. 0224-751111. Misschien wilt hij ze wel bij u ophalen met zijn scootmobiel.

Gedicht

Geniet, lach en bulder en wees blij

zet je chagrijnigheid een flink eind opzij

zet nu eens de mooie dingen op een rij

maak je los, maak je heerlijk vrij.

 

Rebelleer tegen het naargeestige lot

vlucht je huis uit, ontvlucht het kot

ga uit je bol en wees eens zot

drink lekker door tot je dronken wordt.

 

Zing, juich en ga eens lekker uit

verwen je met chocola en lekker fruit

praat met je buren en hun olijke spruit

laten ze genieten van je vrolijke snuit.

 

Doen hè !!

 

Eugeen

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday February 16th, 2021