Programma Kassa doet onderzoek naar de scootmobiel in verband met veel ongelukken

Al jaren op rij is het aantal dodelijke ongelukken met een scootmobiel erg hoog. Per 100.000 gebruikers vallen er 15 tot 22 keer meer doden dan met de fiets. En 4,5 tot 7 keer zoveel doden als met de auto.
Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday January 15th, 2019

Inloopmiddag ‘Nieuwe Nederlanders’

Op woensdag 10 oktober was een open inloopmiddag gepland met ”nieuwe Nederlanders” in ons gebouw ‘Onder de Acacia’s. De bijeenkomst zou beginnen om 14.00 uur. Helaas heeft de organisator Wonen Plus Welzijn de bijeenkomst op enig moment afgelast. Hierdoor stonden vele mensen voor een vaste deur. Wij betreuren dit ten zeerste. Wij hebben Wonen Plus Welzijn om uitleg gevraagd waarom dit niet is doorgegeven aan de SBOS. Het onderzoek loopt nog. Hierbij mijn oprechte excuses voor het ongemak.

Eugeen Hoekstra

Vicevoorzitter

Wordt automatisch verwijderd op Sunday January 13th, 2019

Maaltijd voor eenzame mensen

Onder het motto ’samen is leuker dan alleen’ gaan mensen die wel wat contact kunnen gebruiken in het kader van de  landelijke ’week tegen de eenzaamheid’ samen aan tafel in Den Helder en in Schagen.

In Schagen wordt het eten verzorgd door leerlingen van Regius College.

Het diner is op 26 september. Veertig mensen zijn welkom. Het samenzijn begint om 16.00 uur en eindigt 19.30 uur. Opgeven kan tot 21 september bij De Balie van Wonen Plus Welzijn, telefoon 0224-291042. Hiervoor kunnen de deelnemers voor ze gaan eten sporten in de nieuwe beweegtuin bij het Regius College.

 

Wordt automatisch verwijderd op Friday December 14th, 2018

Geen dementiebeleid zonder seniorenbeleid

Door: Eugeen Hoekstra

De gemeente Schagen wil van Schagen een dementievriendelijke gemeente maken, geen slecht woord hierover, maar hoe kan dit goedkomen als de gemeente niet te boek staat als ouderenvriendelijke gemeente. Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Tuesday November 13th, 2018

Tips: hoe lager uw vermogen, hoe lager de eigen bijdrage. Handig om te weten…

Contante schenking
Heeft u vermogen dat u kunt missen? Dan is het verstandig jaarlijks schenkingen en giften te doen. Zo bespaart u eenvoudig op de eigen bijdrage. Bovendien scheelt dit later erfbelasting.
Lees meer

Wordt automatisch verwijderd op Thursday October 25th, 2018