Derde Helft

Lekker bewegen, een kop koffie drinken, een goed gesprek voeren. Dat is waar de Derde Helft in het kort om draait. Een sociale plek voor 55-plussers uit Schagen. Op sportpark Groenoord hebben verschillende sportverenigingen uit Schagen dit initiatief opgepakt.

Elke dinsdag een Derde Helft

De activiteiten binnen De Derde Helft worden georganiseerd door de 55-plussers zelf die zich verenigingen in een ouderencommissie. Samen met Wonen Plus Welzijn en gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo zorgen wij voor de ondersteuning. Elke dinsdag is er een Derde Helft op het sportpark.

Ook voor niet-leden

Die bestaan uit allerlei activiteiten in de sportkantine. Daar kunnen niet alleen leden van de deelnemende clubs aan meedoen, ook iemand die geen lid is, is welkom.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Nanda Timmerman via 0224 – 214 774 of ntimmerman@teamsportservice.nl.

 

Rollatorwandelen

Elke woensdag gaan we op pad met mensen die afhankelijk zijn van een rollator of ander hulpmiddel om te lopen. Veel mensen die aangewezen zijn op een hulpmiddel om te lopen, hebben de neiging om minder de deur uit te gaan.

Om iedereen de kans te geven om mee te kunnen wandelen, zorgen we ervoor dat zowel het tempo als de afstand aangepast wordt. De wandeling duurt ongeveer 3 kwartier.

Meer informatie

Wanneer: elke woensdag om 9.30 uur
Waar: vanaf de parkeerplaats bij Magnushof in Schagen
Kosten: geen

Aanmelden hoeft niet. Meer weten? Neem contact op met Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl of 0224 – 214 774.

 

Vitality Club Schagen

De Vitality Club in Schagen is bedoeld voor ouderen om elkaar te motiveren gezamenlijk dagelijks te bewegen. Zodat je gezonder en gelukkiger oud kunt worden. Naast gezondheidswinst die een uur bewegen per dag al oplevert, is het sociale aspect ook ontzettend belangrijk. De Vitality Club gaat in het voorjaar van 2021 van start.

De 50-plussers doen onder begeleiding van een vrijwillige coach allerlei oefeningen. Deze zijn matig intensief en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd.

Meer informatie

Wanneer: elke woensdag om 9.00 uur
Waar: handbalveld Zuiderweg 2, Schagen
Kosten: 1 euro per week. Deze kosten zijn voor de aanschaf van materiaal.

Deelname is vrijblijvend en aanmelden is niet noodzakelijk. Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon: mhagen@teamsportservice.nl of bel 0224 – 214 774.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.